Допреди няколко дни Славиша Стоянович бе считан за нов селекционер на Босна и Херцеговина. Той обаче предпочете за втори път в кариерата си да поеме родния гранд Левски. 

"Бях в Левски преди две години. Тогава бяхме на прав път, играхме хубав и симпатичен футбол, но в крайна сметка се разделихме по странен начин. През цялото това време имах усещането, че трябва да довърша работата си. Заради това не се поколебах много, когато получих възможност да се върна. Рядко е треньор да се завърне в Левски. Може би съм вторият или третият в историята, получил такъв шанс и това е голямо признание за мен", казва Стоянович пред reprezentaсija.ba.

"При предишния си престой в Левски бях очарован от феновете. Това е любов, която рядко се среща някъде", продължава Славиша. 

Снимка 504635

Източник: LAP.bg

Специалистът разкрива, че преди да поеме "сините" за първи път е бил близо до босненския Железничар (Сараево). 

"Преговорите бяха доста сериозни и бях готов да дойда. В крайна сметка съжалявам, че тази история не се сбъдна. Заседна в някои дребни неща. Проблемът бяха хиляда-две хиляди евро. Аз не поисках огромна сума, но това вече е зад мен. Един ден обаче се виждам в Босна и Херцеговина. Един ден имам желание да работя там", споделя Стоянович, а за националния отбор на страната казва: 

"Босна има толкова много добри футболисти, всички играят в добри лиги в Европа, но винаги нещо липсва. Стигаш почти до края и после нищо. Вашият национален отбор е специфичен за мен. Има смесица от нации, всичко е близо, а в някои случаи и психически далеч". 

Славиша Стоянович стартира с едва 10 футболисти в Левски

Славиша Стоянович стартира с едва 10 футболисти в Левски

"Сините" ще проведат тренировка в петък