Новият треньор на Левски Славиша Стоянович днес беше представен пред медиите на официална пресконференция. Словенецът каза какви са неговите цели начело на "сините" и разкри философията си за футбола. Тя е печелене на титли. Договорът му е за две години. Стоянович държи на реда и дисциплината. Обеща да наложи такава на "Герена". Също така поиска нови играчи. Още сега, а не през зимната пауза.

Снимка 371122

Източник: LAP.bg

Ето какво каза Стоянович пред журналистите:

"Дано донеса трофеи, ред и дисциплина в клуба. Избягвам да употребявам клишета, когато говоря. Идвам във велик клуб с велика история. Тук са били велики треньори и велики футболисти. Разбирам каква голяма отговорност поемам с голям клуб като Левски. Ще давам максимума от себе си - винаги!

Ако футболистите правят това, което искам, което им казвам, съм сигурен, че ще имаме добри резултати. Гледах някои от мачовете на Левски по телевизията и анализирах играта на тима. До мен бяха моите помощници. Има и позитивни, и отрицателни неща.

Снимка 371123

Източник: LAP.bg

Трябва да се анализира дали отборът е претоварен, а също така дали е тренирал прекалено малко. На моменти играта на Левски не е на нужното ниво.

Трудно ми е да кажа какъв треньор съм. Резултатите ще покажат как работя. Аз съм човек, който е отдаден на футбола. Спас Русев ме спечели с това, че е коректен и почтен човек. Разбрахме се бързо. Бяха ни необходими само 5 минути. Трябва да се изгради нов облик на отбора и да се доближим до нивото на Лудогорец. Те имат много добър екип и разполагат с доста футболисти. Познавам доста добре българското първенство. Футболът тук е твърд и ако нямаш добра организация, можеш да загубиш.

Снимка 371125

Източник: LAP.bg

Всеки треньор има своята философия за футбола. Моята е такава, че трябва да печелим титли. Всички искаме да играем атрактивно. Но трябва да сме много дисциплинирани на терена. Вчера в мача срещу Черно море видях дисциплина в някои моменти. Играчите трябва да знаят как да реагират във всяка ситуация. Футболистите трябва да подготвени във всяка фаза от играта.

Снимка 371124

Източник: LAP.bg

Никога не съм си търсил алиби. Поемам отбор, който има готова селекция. Запознат съм добре със ситуацията. Трябва да се анализира играта на футболистите, за да решим къде ще бъдат най-полезни. Асен Букарев може да помогне доста на отбора. За Васил Панайотов нямам никаква информация и ще видим каква е била ситуацията с него.

Трябва да реагираме на трансферния пазар. Не трябва да се чака чак до зимата. В клуба има само по един ляв и десен краен защитник. В Левски има позиции, на които има само по един играч, а на други са повече. Нужен е баланс.

Нямам проблем да коментирам, отворен съм към медиите. Мисля, че е логично да има пресконференция преди мача и след мача и понякога през седмицата. Не се притеснявайте.

Супер е да знам езика, аз ви разбирам изцяло, другото е да започна да говоря на български. В отбора трябва да говорим на три езика, не само на български", заяви Славиша Стоянович.

Първият важен ход на Славиша Стоянович в Левски вече беше направен

Първият важен ход на Славиша Стоянович в Левски вече беше направен

Специалистът доведе в София кондиционен треньор, Букарев става помощник