Из социалните мрежи се разпространяват снимки, на които се вижда как футболни фенове изпращат запитвания до НАП с въпроси, дали и те като ПФК Левски АД могат да не си плащат задълженията. 

От Агенцията следва един и същ отговор на запитванията, видя ТОПСПОРТ:

"Здравейте, уверяваме Ви, че законът се прилага еднакво за всички данъкплатци. Сметките на "Левски" са запорирани и постъпващите в тях суми се разпределят за погасяване на дълга. Дружеството няма действащо разрешение за отсрочване или разсрочване на задълженията."

Под постовете се водят разпaлени дискусии, а под един от тях отношение взе и бившият адвокат на ЦСКА Първан Първанов, който представляваше клуба в делата, спечелени в УЕФА.

Ето коментара на адвокат Първан Първанов:

"Само да обясня нещо: това буквално означава, че не само, че дружеството ПФК Левски АД има непогасени задължения към НАП, но тези задължения са дължими и в неизпълнение; като вече и принудителното изпълнение е започнало - в случая под формата на запор върху банковите сметки и разпределяне на сумите за погасяване на задълженията. Това е далеч по-сериозна ситуация от онази, заради която БФС отказа да издаде лиценз на Локомотив София и на ЦСКА през 2015."

Край на мълчанието! Сираков казва истината за Левски

Край на мълчанието! Сираков казва истината за Левски

Това ще се случи в четвъртък

Снимка 609409