Наско Сираков направи обръщение към синята общност в деня, в който тя ще почете легендарния Георги Аспарухов-Гунди.

Ето какво гласи словото на мажоритарния собственик на сините:

Скъпи левскари,

Днес предстои да отбележим 80 години от рождението на иконата за поколения "сини" сърца - Георги Аспарухов.

Легенда, останала в паметта на поколенията не просто като велик играч, а като явление за спортната общественост и цяла България.

За левскарите 4 май винаги ще остане по-особена дата, редом с рождения ден на любимия ни клуб. Защото днес не просто почитаме незабравимата деветка, днес е поредният ден, в който ние имаме рядката възможност и привилегия да се докоснем до неговото футболно и чисто човешко наследство. Защото това, което Гунди завеща на поколенията е най-кристалният образ на левскарския дух, характер и ценности.

За кариерата му е казано всичко, а победите и попаденията с "Левски" и националния отбор ще се помнят винаги. За всички левскари обаче той остава явление, надхвърлящо границите на играта футбол. Една искра, хранеща духа и носеща усмивка.

Наследство, което като естествен мост през поколенията се предава благодарение на неговата съпруга Лита Маркова и наследника му Андрей Аспарухов, които не спират да съхраняват спомена за Гунди и да са пазители на високите левскарски ценности.

Нека отбележим заедно 80-ата годишнина от рождението на великия Георги Аспарухов.

Очакваме ви на "Герена"!

Наско Сираков".

Левски - Септември 2:0 (Развой на срещата по минути)
на живо

Левски - Септември 2:0 (Развой на срещата по минути)

Вижте избраниците на двамата треньори