Председателят на Националния клуб на привържениците на Левски Степан Хиндлиян направи нови разкрития около сблъсъците между фенове на "сините" и такива на полския Краковия в Братислава. 

"За бой преди боя няма информации и мисля, че това са спекулации. Както и че този сблъсък е бил предварително уговорен. Изключително важно е да се знае, за да не се изпада в сюжети от научната фантастика, че полски фенове направиха опит за контакт преди мача през интернет с представители на нашата публика с откровената заплаха: "Ще дойдете в Братислава и ще ви нападнем". Отговорът от наша страна е "Не ме занимавай с глупости, гледай си работата". После се стига до това нещо.

Ако някой знае, че аз ще бъда на определено място след 2 дни и ми каже, че ще ме нападне, това не означава, че сме се разбрали да се бием. Когато се пътува в чужбина за европейските клубни турнири, особено в предварителните кръгове и особено на дестинации на Балканския полуостров или в Централна Европа, всички са с едно на ум, защото тези неща са част от играта. 

Публиката на Левски е утвърдена, известна, съставена от сериозни мъже, които са градили име и репутация в продължение на дълги години. Разни фракции и организации, особено когато става въпрос за гостувания извън България, се опитват да се доказват. Това е така наречената ултрас култура.

За тях би било много престижно да вземат победа над едни утвърдени футболни привърженици, каквито са левскарите. Това са различен вид хобита и различен вид изразяване на страсти, което обединява от една страна, а от друга разделя. За една част от привържениците страстите са много и те живеят от мач за мач", заяви Хиндлиян в предаването "Тази събота". 

Той добави, че един от феновете на Левски е пострадал от наръгване, което противоречи на кодекса на футболните ултраси.

Сега разбрахте ли защо Диего Фабрини не е в Левски?!

Сега разбрахте ли защо Диего Фабрини не е в Левски?!

Едва ли Петър Хубчев щеше да изтърпи играта му срещу Етър и до края на първото полувреме