Днес се случи това, което очакваха и малките деца - Апелативната комисия промени наказанието на Левски за мач без публика срещу Ботев (Пловдив). Бомбичка уцели физиотерапевта на ЦСКА Иван Христов по време на Вечното дерби. За щастие, уцели го в крака. Не в главата, слава Богу. Това поредно идиотско деяние на някой фен на Левски ще коства на клуба затваряне на Сектор "А" за срещата с "канарчетата".

Снимка 570090

Източник: startphoto.bg

Има ли изненадани? Едва ли! Години наред агитката на Левски има мото. "Сами срещу всички", гласи то. Сега отново предизвиква болки в корема. От смях. Защото нагледно за пореден път беше демонстрирано едно 40-годишно приятелство. И "сините" бяха помилвани, след като обявиха неподчинение и призоваха феновете да напълнят стадиона за мача с Ботев.

Левски някакъв анархистки клуб ли е!? Към анархия ли ще вървим във футбола ни? Защото, след събитията в последните дни, свързани с тима от "Герена", вече всеки наказан отбор може да последва примера. Наказанията може да се превърнат в едно голямо нищо, ако всеки започне да зове феновете си да пълнят стадионите при наказание "мач пред празни трибуни".

Снимка 588055

Източник: Фейсбук

От ЦСКА вчера се възмутиха, ама какво от това? "Червените" са страна, но колкото и да скачат, ясно беше, че наказанието на големия им съперник ще бъде променено. Не трябва да бъдат дразнени феновете на Левски. Че да не вземе да тръгнат на протест срещу БФС. Въпреки 40-годишното приятелство. Така е по-добре за управляващите футбола ни. Така ще им е спокойно, тихичко и кротко. Пази Боже да няма нова бомба и да не стане нещо фатално. Тогава може да се светнат някои умни глави по високите етажи.

Снимка 351820

Източник: пресцентър МВР

Няма значение дали е Левски, дали ЦСКА. Когато става въпрос за бомби, трябва да се прилагат най-тежките наказания. За да не гледаме пак кадри с ранения крак на Иван Христов или обляната в кръв глава на една млада полицайка. Пак пострадала от... "любовта на сините ултраси". "Тука е така", дами и господа... Тук уж има правила, но понякога врата в полето са. Било е, така е и така ще бъде. Жалко! Много жалко...

Апелативната комисия промени наказанието на Левски!

Апелативната комисия промени наказанието на Левски!

Затварят само Сектор "А" на "Герена"