Делио Роси прие спокойно трагичната загуба на Левски от Вадуц с 0:1, в първи мач от началния квалификационен кръг на Лига Европа.

Според Пророка от Римини, поражението в Лихтенщайн не трябва да се приема за срамно, тъй като по негови думи, отборът се е представил добре в отделни компоненти от играта.

Италианецът е оптимист за реванша в София, като също така тъничко намери оправдание, заявявайки че футболистите, които са в клуба, са взети от Левски, а не от него.

Ултрасите на Левски се проявиха и в Лихтенщайн

Ултрасите на Левски се проявиха и в Лихтенщайн

Срещата можеше да бъде прекратена заради расистки скандирания

"Подведохме се по тяхното темпо, нито една загуба не е приятна, но за срам не бих говорил, можеше да изравним, но не успяхме, има и загуби в определени мачове".

"През първото полувреме не играхме добре, нито в нападение, нито в защита. През второто полувреме имахме възможности, те обаче се затвориха много добре, имахме възможности от статични положения, но не успяхме да изравним резултата", каза Роси.

"Не липсва само Паулиньо, някои млади момчета за първи път излизат в такъв мач, мачът ще бъде решен, от тези, които излязат на терена, не мисля, че след 5 дни Паулиньо може да реши мача", добави той.

"Не съм говорим с доктора, но той може да даде оценка за състоянието на футболистите, не мисля, че е сериозно положението с Мариани", отговори Роси на въпрос относно контузените Тиам и Мариани".

"Трябва да играем като отбор, в някои моменти не играхме като отбор днес. Може да се чувства липса на свежест след подготовката, през първата част нямахме необходимото КПД. Младите футболисти все още не са готови, по-опитните да, но младежите не са готови още", добави наставникът на Левски.

"Младежите показаха, че не са готови, но те играят на приливи и отливи, може следващият мач да е техният, но те не са тези, които ще решават мачовете в момента.

"Това, че и феновете правят оценка на футболистите е добре, но този, които трябва да ги оценява и да взима решенията е треньорът и ръководителите. За Вутов мога да каже, че не се стигна до разбирателство между футболиста и отбора. Футболистите, които са тук са взети от Левски, не от треньора, иначе трябва да си играем на добрите и лошите, когато се загуби мач, за срам не може да се говори, не е срамно да се загуби. Може да не сме играли добре, но не трябва да се срамуваме. Всеки може да мисли както иска, по своя си начин", завърши изказването си треньорът на Левски.

Вадуц победи Левски с 1:0 в двубой от първия квалификационен кръг на Лига Европа

Левски отново се посрами, този път срещу клуб от Лихтенщайн!

Неизвестният Вадуц победи селекцията на Делио Роси с 1:0