Бившият футболист на Левски Роман Прохазка прекара два сезона в съперника на ЦСКА в Лига на конференциите Виктория (Пилзен). Халфът коментира силните страни на чешкия тим. 

"При мен всичко е наред. Върнах се в Търнава. Това е моят дом и отново играя за родния си клуб. Разбира се, че следя резултатите на Левски. Вече не са останали много хора, с които да общувам. Пиша си най-много със Станислав Иванов и Георги Костадинов, но те не са част от отбора", каза Прохазка пред "Дарик". 

"Виктория (Пилзен) е клуб, в който имам много приятели. Коментирахме, че ще играят в България, но все още не сме говорили с подробности. Този отбор винаги държи едно силно ниво. Притежават много добри индивидуалности. Винаги играят много по крилата и имат много офанзивни крайни защитници. Вярно е, че са силни физически. Мощен отбор, който е подготвен много добре. Ще им стискам палци", заяви словакът.

"Не искам да отличавам отделни футболисти, за да не обидя някого от отбора на Виктория или да фаворизирам друг. Подготвен отбор са", допълни той.

"Публиката на Виктория винаги е на стадиона, но е по-скоро семейна публика. На мачовете ходят, както се казва, баща и син. Не са мощна публика, не могат да бъдат сравнени с феновете на Левски. Те са феноменални и знам, че поддържат някакви финансови параметри на отбора. Купуват билети, фланелки, подкрепят и много помагат на Левски. Вече казах, че Левски ще се изправи и ще стане много силен и мощен клуб. Каквото и да кажа за синята публика ще е малко", завърши Прохазка.