Найджъл Робърта за първи път проговори за трансфера си от Левски в Ди Си Юнайтед. Нападателят разкри, че до три седмици трябва да замине за САЩ. 

"Започвам бавно да се осъзнавам. В момента съм при семейството си в Нидерландия. Решението не беше лесно. Разбира се, че в САЩ е малко по-различно от България. Сега ми е по-лесно да се виждам със семейството си, но със сигурност съм доволен на тази стъпка", каза Робърта пред VoetbalPrimeur.

"Ди Си Юнайтед се свърза с мен през лятото. Беше ми ясно, че ме искат. Америка е малко по-различна, затова се замислих за този трансфер. Самият аз никога не съм бил в САЩ. Ди Си Юнайтед е страхотен клуб. Има и други неща обаче - часовата разлика например. Ще се опитам да правя същите неща като в Европа", продължи голмайсторът. 

Снимка 523869

Източник: LAP.bg

"Проектът им ме привлече. Все повече играчи от Европа избират да играят в МЛС. Собствениците на Ди Си Юнайтед притежават и Суонзи. Ако се справя добре в Америка, може би ще премина в британския клуб. Това е нещото, за което мисля", продължи Робърта. 

"Първо гледам кое е най-доброто за мен. Малмьо имаха конкретна оферта. Свързваха ме и с Динамо (Загреб). Трансферът пропадна, защото Левски не се съгласи на офертата. И тогава дойде Ди Си. Бях казал, че съм готов за нова стъпка и Левски знаеше това. Просто чакаха правилната оферта". 

"Сега трябва да изчакам визата си, ще отнеме три седмици. Дотогава просто ще се опитам да поддържам форма. За мен е важно да съм на пълни обороти", завърши Найджъл.

Найджъл вече е история, на сцената излиза Билал

Найджъл вече е история, на сцената излиза Билал

Славиша Стоянович трябва да влезе под кожата и на мароканския нападател