Левски продаде най-добрия футболист в efbet Лига от началото на годината Найджъл Робърта. Нидерландската голова машина преминава в Ди Си Юнайтед в преследване на Американската мечта. Така се сложи край и на една сага с предизвестен край. Защото беше ясно, че дали сега или след края на сезона, 23-годишният футболист ще бъде продаден. 

Снимка 523869

Източник: LAP.bg

Феновете пък са в двете крайности относно трансфера. Но, ако погледнем реално, сделката идва във възможно най-добрия момент за ръководството. Столичният гранд не бе плащал заплати от началото на годината, а в същото време има някои неотложни плащания, за да се сдобие с лиценз. Не се виждаше откъде ще се намерят пари. От друга страна сезонът за Левски на практика приключи след двата мача със Славия. "Сините" за поредна година остават без трофей, но до голяма степен гарантираха участието си в efbet Лига и през следващия сезон. Да, отборът все още може да се бори за участие в Европа през седмото място, но има ли смисъл от такова?! 

Официално: Ди Си Юнайтед обяви трансфера на Робърта

Официално: Ди Си Юнайтед обяви трансфера на Робърта

Договорът му е за три години

За Левски със сигурност предстоят трудни дни до края на кампанията. Тепърва предстоят четири изключително трудни мача. Треньорът Славиша Стоянович призна, че отборът е зависим от Найджъл Робърта, а сега някой от шестимата нападатели в отбора ще трябва да влезе в обувките на нидерландеца. Седем гола в последните 5 мача са показателни, че Найджъл буквално носеше 26-кратните шампиони на гърба си. 

Основният въпрос сега е на кого ще заложи Славиша на върха на атаката. А отговорът, поне за нас, изглежда ясен. Новият титулярен нападател на Левски ще бъде Билал Бари. Сръбският специалист до последно настояваше 23-годишният футболист да бъде привлечен в отбора. Мароканецът бе гледан неколкократно от "сините" през есента, за да се стигне до трансфера му от Монтана на "Герена".

Снимка 520957

Източник: LAP.bg

Със сигурност Билал е играч с качества. Не ги показа в първите си мачове със синия екип. Тук обаче е важно да отбележим, че досега в кариерата си той е бил винаги на върха на атаката. В същото време до момента му се налагаше да играе като втори нападател или крило. В определени моменти дори изпълняваше статичните положения, което беше странно. 

BWIN - ОТЛИЧНИ КОЕФИЦИЕНТИ И ГОЛЕМИ БОНУСИ!

Бари има нужда от някого, който да му вдъхне увереност, който да влезе под кожата му и да успее да извлече най-доброто от него. А Славиша неколкократно е доказал, че умее да прави именно това. Той събуди Робърта от летаргията, която го беше налегнала и го превърна в голова машина. Сега на ред е Билал...

Снимка 518865

Източник: ПФК Левски

Той, заедно с двамата Петкови - Мартин и Марин, е задължително да бъдат налагани в титулярния състав до края на сезона. Без значение от резултатите, без значение от представянето им. Триото може да развие качествата единствено на терена....

Младоците в Левски не са само за пълнеж

Младоците в Левски не са само за пълнеж

"Хубавото е, че успяха не само да се преборят за своето място под слънцето. А то започна с мрак"...