Шотландският гранд Рейнджърс иска да привлече Хосе Кордоба преди началото на Копа Америка.

Централният защитник на Левски ще вземе участие в турнира, който ще се проведе от 20 юни до 14 юли в САЩ, а Панама е в група с домакина, Уругвай и Боливия.

В Шотландия са сигурни, че Кордоба ще бъде играч на Рейнджърс

В Шотландия са сигурни, че Кордоба ще бъде играч на Рейнджърс

Все пак информацията е на "Сън"...

Клубът от Острова се надява, че ще успее да финализира сделката за бранителя веднага след края на сезона и 22-годишният футболист да се превърне в първото лятно попълнение на тима, съобщиха в Шотландия.

Представител на Рейнджърс вече се е срещнал с Кордоба, като разговор с панамеца е провел и мениджърът на отбора Филип Клеман, който му е заявил, че възлага големи очаквания на него.

На 5 май Кордоба дори е бил на трибуните на стадион "Айброкс", където е изгледал на живо домакинската победа на сините от Глазгоу с 4:1 над Килмарнък.

Левски гради нов отбор за следващия сезон

Левски гради нов отбор за следващия сезон

Ето подробности

В Шотландия се появиха и разнопосочни информации за сумата, която Рейнджърс ще плати на Левски за Кордоба. Съобщава се за трансферна цена от 3 милиона паунда, а на друго място - за 1,5 от британската валута.

Сините се надяваха, че могат да вдигнат още сумата след участието на защитника на Копа Америка, но и споменаваните цифри са достатъчно добри.

Левски закупи Кордоба от Индепендиенте де ла Хорера през лятото на 2022 година за скромна сума, като панамският клуб запази процент при следващ трансфер на футболиста.