Цялостният ремонт на клубния стадион на шампиона Левски "Георги Аспарухов" ще струва на клуба около 1,5 милиона евро, съобщи изпълнителният директор по финансовите въпроси Константин Баждеков. Според първоначалните очаквания реконструкцията трябваше да бъде на стойност 1,5 милиона лева.

"Излязоха и доста непредвидени разходи. Само тунелът глътна oколо 400 хиляди лева. Решихме да изградим изцяло и отопление. Tази инвестиция обаче си заслужава, защото подобен терен няма в България. Направихме това за бъдещето.

Всичко отне около три месеца, което е наистина изключително кратък срок за толкава ащабен ремонт. Трябва да благодарим на собственика Тодор Батков, който осигури необходимите средства", заяви Баждеков. Реконструкцията само на тревното покритие струваше на клуба 50 хиляди евро.

"Вчера теренът беше предаден официално. Качеството му наистина е изключително", каза Баждеков. До окончателното завършване на ремонта остава да бъде положен специален асфалт на пистата между терена и трибуните, да бъде оформен тунела в сектор "В", както и да бъде одобрена оферта за изграждане за отоплителната станция.

"На пистата ще бъде положен асфалт, който е над 9 декара и струва около 500 хиляди лева. Това ще стане когато времето е по-добро, защото сега има много кал. Освен това чакаме оферта за отоплението, която вероятно ще струва около 120 хиляди евро", каза Баждеков.

Финансовият спец очаква в края на януари да бъде пуснато и етиризвездното общежитие за ДЮШ на клуба. "Всичко върви по график. В момента текат довършителните работи. До края на януари се надявам всичко да е готово и да можем да започнем да настаняваме", обясни Баждеков.