"Ако трябва ще отложим цялото първенство само и само да стигнем до групите", заяви наставникът на Левски Станимир Стоилов на пресконференция преди срещата-реванш с Хамрун Спартанс.

"Сините" отпаднаха от малтийския си опонент в третия квалификационен кръг на Лигата на конференциите след драма с дузпи.

Левски има 3 отложени мача в първите 6 кръга на шампионата ни този сезон. Станимир Стоилов изгради силен състав след завръщането си на "Герена", тимът ликува с Купата на страната, отстрани ПАОК в Европа, но се препъна срещу Спартанс.

Стоилов определено е сред качествените футболни специалисти в България, но горното му изказване считам, че няма нужда от коментар.

Едва ли неутралните привърженици на футбола се печелят с такава риторика, какво ли остава за една по-спокойна атмосфера между топ тимовете.

"Ако трябва ще отложим цялото първенство...", е тон, който може би би прилягал на Хан Аспарух, в една друга епоха.

А що се отнася до отлагането на срещи - считам, че това е признак за неувереност в силите на даден тим (специално широчината на състава и издържливостта на основните играчи) и едва ли трябва да се счита за някакъв коз, особено ако се превърне в традиция.

Нов шамар за българския футбол

Нов шамар за българския футбол

Ето подробности