Левски пропусна седем дузпи през есенния дял на сезона, като играчите на Станимир Стоилов са заставали зад бялата точка общо 14 пъти. Такова нещо не се е случвало от началото на новото хилядолетие. Статистиката показва, че подобна черна серия е имало единствено в периода на Делио Роси като треньор на "сините".

През сезон 2017/18 бяха пропуснати шест дузпи срещу шест вкарани. И тогава, както и сега, няма щатен изпълнител от бялата точка. Върхът беше на финала за купата на България срещу Славия, когато при дузпите след края на редовното време Жорди Гомес, Хали Тиам и Роман Прохазка се провалиха при ударите си.

Прохазка е на второ място при чужденците с най-много изпълнени дузпи за "сините". Той е с 10, а лидерът Седрик Бардон е с 12. Интересното е, че словакът и французинът имат по два пропуснати 11-метрови наказателни удари.

От чужденците, стреляли от бялата точка повече от два пъти с екипа на Левски, без грешка са само Гара Дембеле, Гари Родригес, Давиде Мариани, Жоазиньо и Найджъл Робърта.

Гари Родригес е вкарал и осемте си опита от 11-те метра, докато Дембеле не е имал грешка при седемте си изпълнения. Мариани е с пет, а Жоазиньо и Робърта с по четири.

№1 в класацията по най-много пропуснати дузпи за Левски сред чужденците е Паулиньо, който се провали и при двата си опита да се разпише за клуба от такава ситуация, пише "Блиц".