Левски изигра официален мач след 38 дни прекъсване и победи високолетящия Локомотив (Пловдив) с 1:0. "Сините" бяха солидни в представянето си и напълно обезличиха силните страни на "черно-белите", които преди няколко дни разбиха градския съперник Ботев с 6:0. 

Видя се голяма промяна в столичния град при Славиша Стоянович. До този момент Левски бе един от най-слабите отбори в efbet Лига, но бе напълно преобразен само с няколко дни тренировки от сърбинa със словенски паспорт. Похвалите, които ще получи Славиша за напълно заслужени. Тотално надигра и победи един от претендентите за челните места. В този мач "сините" имаха много силна средна линия, която знаеше какво се иска от нея и стриктно изпълняваше указанията на своя треньор. И в тази среща изпъкна един футболист, който през миналия сезон бе силно критикуван и дори осмиван от феновете на Левски. Става дума за Мартин Райнов. 

Снимка 508017

Източник: LAP.bg

Това бе трети мач за полузащитника след завръщането му на "Герена". И в трите той бе сред най-добрите за Левски. Срещу Славия се включи на едва няколко тренировки и веднага изпъкна. При поражението от Черно море вкара гол и бе единственият футболист на "сините", който знаеше защо е на терена. В сряда поведе халфовата линия на своя отбор, която напълно изолира Салинас, Витанов и Умарбаев, което до голяма степен бе определящо за крайния изход на сблъсъка. 

Изглежда, че Мартин е изчистил главата си и вече е този футболист, който всички познавахме от Берое. Неслучайно докато беше при заралии Делио Роси и Славиша Стоянович искаха да го привлекат. Все пак дойде при Георги Дерменджиев и не излезе от титулярния състав, въпреки неубедителното представяне. Куп грешни подавания, липса на агресия, пасове на близка дистанция. Това бе Мартин Райнов при първия си престой в Левски. 

Николай Михайлов: В Левски има бойци, трябват ни 5 победи и друго не ни интересува

Николай Михайлов: В Левски има бойци, трябват ни 5 победи и друго не ни интересува

"Беше тежък месец за всички, имахме болни, контузени"

Редица фенове приеха с насмешка завръщането му. До момента той опровергава всички критици. Габровецът заигра с увереност и нещата започнаха да му се получават. От Райнов се изисква да бъде лидер на халфовата линия на Левски след контузии на братята Цоневи и продажбата на Стайн Спиерингс и той влиза много успешно в ролята си. Видно е, че започна да покрива голям периметър от терена, умело дирижира играта. Вече не изпитва притеснения да се включва по-често и в офазивен план. На няколко пъти опита диагонални подавания, които му се получиха.

Националът заигра със самочувствие и е като нов футболист за Левски. Славиша Стоянович е познат като отличен мотиватор и убедени сме, че с правилните думи може да видим още по-добро представяне от преобразения Мартин Райнов.

Снимка 508015

Източник: LAP.bg