Директорът на детско-юношеската школа на Левски Елин Топузаков, старши треньорите на елитните възрасти U16 - Димитър Андонов и U15 - Милен Гаджев, както и кондиционният треньор Григор Гутев изкараха тридневен стаж в германския Айнтрахт (Франкфурт), съобщиха "сините".

Ето и цялото съобщение, което публикува от клуба:

Директорът на детско-юношеската школа на ПФК "Левски" Елин Топузаков, старши треньорите на елитните възрасти U16 - Димитър Андонов и U15 - Милен Гаджев и кондиционния треньор Григор Гутев проведоха тридневен стаж в "Айнтрахт" (Франкфурт).

 В рамките на срещата бяха осъществени работни срещи с ръководството на школата на германския клуб в лицето на Алекс Рейфшнайдер - мениджър обучение и развитие на треньорите в школата и Марк Хес - ръководител стратегия и развитие.

 През първия ден бяха наблюдавани тренировки на отборите до 16 и до 19 години, официална среща на юношите до 14 години, както и индивидуално тренировъчно занимание с перспективни футболисти от школата на германския гранд.

 Преди и след тренировъчните занимания бяха проведени срещи с треньорите на съответните отбори. Делегацията на "сините" получи пълен достъп до всички спортни съоръжения - тренировъчни терени, фитнес и възстановителен център, съблекални, пансион и администрация на школата на "Айнтрахт".

 Втория ден продължи с посещение на базата на първия отбор, където представителите на "Левски" бяха посрещнати от капитана Себастиан Роде. Освен пълен достъп до базата на тима и посещение на залата за кондиционна подготовка, бяха осъществени срещи с международния и рекламния отдел на германския клуб.

 Програмата за деня приключи с мач от ½ финалите за регионалната купа при 19-годишните в компанията на директора на школата на "Айнтрахт" (Франкфурт) Александър Рихтер, като бяха обсъдени теми включващи развитието на детско-юношеския футбол в Германия.

 По време на целия престой на делегацията на ПФК "Левски" се грижеше треньорът в школата на "Айнтрахт" Иван Стоянов, който от 7 години работи в клуба и се е специализирал в развитието на таланти и индивидуалната работа с тях.

 Срещата беше изключително полезна, като постави основата за бъдещо сътрудничество между двата клуба на всички нива.

Левски с още изненади за привържениците по повод 110 години от основаването на клуба

Левски с още изненади за привържениците по повод 110 години от основаването на клуба

"Сините" обявиха програмата