С оглед на предстоящия двубой в неделя между ЦСКА и Левски, ТОПСПОРТ се свърза с бившия футболист на "сините" - Предраг Пажин навръх рождения му ден, който даде своята прогноза за дербито, както и оценка на представянето на отбора от началото на втория полусезон.

Украински мениджър пред ТОПСПОРТ: Каранга не става за Шахтьор, Паулиньо има проблеми за решаване

Украински мениджър пред ТОПСПОРТ: Каранга не става за Шахтьор, Паулиньо има проблеми за решаване

Макс Давидов направи обстоен анализ на част от бразилските звезди на ЦСКА и Левски

Какви са очакванията ти за предстоящото дерби в неделя?

- Винаги очаквам и се надявам Левски да победи, но такива мачове са непредвидими.

В отбора има доста нови футболисти сравнение с двубоя, който се игра през есента и завърши 2:2. Дали това ще окаже някакви положително влияние на развоя на събитията на "Васил Левски"?

- Очакванията са големи, но реалността е съвсем различна. Да, има много нови добри футболисти, но им трябва още време, за да се обиграят. Трябва търпение. Имат добри качества, това никой не го отрича, но е рано да се говори за каквото и да било.

Едно от новите попълнения е и бившият футболист на ЦСКА Станислав Костов...

- Във футбола няма място за сантименталности. 

Нуно Пинто пред ТОПСПОРТ: Левски превъзхожда ЦСКА във всяко отношение

Нуно Пинто пред ТОПСПОРТ: Левски превъзхожда ЦСКА във всяко отношение

"Серджиу Буш и Давид Яблонски ще помогнат за победа в дербито"

В последните два мача на "сините", той остава извън прожекторите... Срещу Черно море влезе като резерва, а за мача с Етър дори не бе включен в групата...

- Не знам поради каква причина бе оставен на резервната скамейка срещу Черно море, а след това дори не попадна в групата за Етър. Най-вероятно Делио Роси е искал да го запази за двубоя с ЦСКА и заради това му беше дадена почивка. Той вече доказа, че има място в отбора, така че няма какво да се обсъжда.

Дали е възможно да има пренавиване в отбора предвид формата, която Левски демонстрира от началото на втория полусезон?

- Не, не мисля. Левски още не е в оптимална форма. Безспорно отборът играе доста по-добре, но има какво още да се желае. Има много нови футболисти, отново казвам, така че има какво да се надгражда. Няма как за толкова кратко време да се обиграят. Може би, трябва да мине още година.

Вижда ли се вече стила на Делио Роси в Левски?

- Определено вече се вижда влиянието му. Левски играе добре тактически, подреден е. Но както вече споменах, за да бъде отбора това, което се очаква, трябва време.

Снимка 344868

Източник: LAP.bg

Антонио Вутов е наказан за този сблъсък. Това проблем ли ще е за отбора?

- Има достойни заместници. Добър футболист е, но не мисля, че отсъствието му може да повлияе чак толкова негативно на отбора. Можеше да отнесе и по-малка санкция, но червеният картон си беше абсолютно заслужен. Явно така са преценили от Дисциплинарната комисия. Няма какво да се направи.

След мача с Етър Николай Кръстев отнесе доста критика, но изглежда няма да застане под рамката на вратата, тъй като Божидар Митрев вече е възстановен и ще може да вземе участие в дербито...

Той е младо момче и е добър вратар. Относно грешката му срещу Етър, смятам, че на всеки може да се случи. В такива случаи младите футболисти имат нужда от подкрепа, а не от критика. Предвид на какво ниво играе след инцидента, само добри неща могат да се кажат.

Асен Букарев пред ТОПСПОРТ: ЦСКА е разколебан, Левски има по-добри футболисти

Асен Букарев пред ТОПСПОРТ: ЦСКА е разколебан, Левски има по-добри футболисти

"Не си спомням да съм бил юноша на Литекс или на Чавдар (Етрополе)", заяви бившият ръководител на "Герена"