Един от футболистите на столичния Левски от близкото минало, останал завинаги в сърцата на "сините" фенове - Предраг Пажин, говори за подкаста "Неформално с Георги Петков".

Бившият български национал сподели, че следи процесите в софийския гранд, като каза кой според него трябва да бъде треньор на тима.

"На Левски му трябва доказано име. Не казвам нищо лошо за Костов или за Топчо. С Елин сме играли заедно и нямам нищо против, но е истина, че той не беше готов да поеме такъв клуб. Видях, че за известно време се спекулираше и с името на Саво Милошевич. Същата е ситуацията и в неговия случай - няма достатъчно опит, за да е начело на Левски.

На отбора му е необходим доказан специалист, какъвто е Мъри Стоилов. С него сме били в една стая. Виждал съм с очите си лидерските му качества. Той още тогава се готвеше за кариера на треньор. Опитваше се да си "вземе" по нещо от всеки - и от Люпко, и след това от Херо и останалите, които минаваха през поста. Изгради си собствен стил. Не са много като него треньорите в страната. Сред силните имена в тази насока ще спомена само две - на Илиан Илиев, както и на Ивайло Петев", каза Пажин.

"Трябва по-често да се дава шанс за изява на по-младите в Левски. Петков и Галчев могат да се превърнат във важни фигури, но не и като стоят на пейката или пък с влизане за по две-три минути. Това е обидно", допълни Пажо.

"През онази запомняща се 2004-а година, Пламен Марков беше категоричен и честен с мен, че ми дава последен шанс. Разполагахме с много силен отбор и имахме своите моменти на Европейското първенство. Да играеш срещу Ибрахимович е лудост. И аз трябваше да го пазя, когато беше много млад и в силата си", спомни си защитникът.