Легендата на Левски Пламен Николов сподели мнението си пред ТОПСПОРТ за актуални теми около отбора.

Бившият вратар коментира ситуацията с Николай Михайлов и Пламен Андреев като обяви, че конкуренцията между тях е ползотворна. Николов добави, че кризата, в която изпаднаха "сините" в края на полусезона, е нормална и е оптимист за излизането от нея.

Мъри доволен от първите дни на лагера в Дубай

Мъри доволен от първите дни на лагера в Дубай

Треньорът е доволен от показателите на футболистите

"Игровата криза е нещо съвсем нормално във футбола. В момента отборът е на подготовка, има контроли и да се надяваме, че ще се излезе от тази ситуация. Причините може да са много. Знаем за финансовата ситуация, това оказва влияние на играчите.

Получават се и спадове в играта на някои футболисти. Настъпват контузии и това няма как да не дава отражение на цялостното представяне на отбора. Затова е и сега подготовката, да се излезе от тази ситуация. Има още по-малко от месец до подновяването на шампионата и вярвам, че ще се излезе от кризата".

Бронзовият медалист от САЩ 94 отказа да прогнозира кой ще бъде титуляр на Левски на вратата през пролетта.

Бабангида: Всеки футболист на Левски трябва да бъде силен психически и да знае какво прави на "Герена"

Бабангида: Всеки футболист на Левски трябва да бъде силен психически и да знае какво прави на "Герена"

"Три са нещата, които трябва да следва всеки "син" играч"

"Не мога да кажа кой ще бъде титулярен вратар за Левски през пролетта. Това ще решат треньорите на вратарите, Станимир Стоилов. Те най-добре ще видят кой е по-подготвен и във форма.

Пламен Андреев и Николай Михайлов имат безспорни качества. Не бива да отписваме Михайлов. Той е все пак на 34-години, има още много години пред него. Вратарите играят по-дълго и мога да дам само два примера, които говорят достатъчно - Георги Петков и Джанлуиджи Буфон изминал дълъг път и има опит, но Пламен тепърва има изпитания".

Николов даде съвет към 18-годишния Пламен Андреев.

"Двамата трябва да са спокойни. Бих посъветвал Пламен да не се главозамайва. Това ранно залагане на него като титуляр на вратата и честта да бъде капитан на Левски, не бива да му изиграва лоша шега. Трябва да бъде здраво стъпил на земята. Какъвто и психолог да е Станимир Стоилов, той не е в главата му и не може да има влияние над това".