Бившият нападател на Левски Петър Курдов коментира пред "Тема Спорт" загубата на сините от Славия. Той посочи, че домакините са създали само един хубав момент в двубоя и разкритикува играта на чужденците и работата на Станимир Стоилов. Курдов призова Мъри да подаде оставка.

Г-н Курдов, Левски загуби с 1:2 от Славия на "Герена". Как ще коментирате играта на сините в този мач?

Недостоен съм да коментирам Мъри Стоилов. Този великан не трябва да подлежи на такъв. Сега предстои и мач с Лудогорец в Разград, домакините ще го спечелят и след това не знам... Стоилов трябва директно да си подаде оставката. И както казах в шеговита форма, човекът, който се грижи за стадиона, да го смени. Видях много неща, но ако посоча всички, после мен ще нападат заради този човек...

От 70 години сините не са имали такава серия от поредни двубои без победа...

Едно хубаво футболно нещо видях от Левски в мача със Славия. То беше при гола. Атака по фланга с перфектно центриране и хубаво попадение с глава на Ивелин Попов. Всичко друго бе игра, която не задоволява никого и резултатът беше ясен. Слаба и трагична игра, а това става рецидив.

Как си обяснявате, че Славия стигна до успеха с два точни удара към Пламен Андреев, а Левски с повече от дузина изстрели вкара само един гол?

Тези футболисти, които този човек (б.а. - Станимир Стоилов) и другият, който седи в ложата (б.а. - Наско Сираков), ги докараха, те трябва да им сърбат попарата. Българите пак ги няма в отбора. Школата не функционира правилно. Това е истината. Тези чужденци, които са в Левски, се вижда, че са третокласни футболисти, докарани по незнайни пътища

Те нямат класа. Играят до определен период и след това пукат гуми. На мен силно впечатление ми правят тези, които бяха изгонени от "Герена". Най-лошото е, че се гледа техният начин на живот, а не футболните им качества и затова Левски беше на косъм да загуби мача от Спартак Варна. Здравко Димитров много ми напомня по качества на един футболист, който хората наричаха "Радостта на народа" (б.а. Божидар Искренов).

Сините нямат такъв играч в момента. Рязък, нахален, бърз, нестандартен, притежаващ дрибъл. Това момче трябваше просто да го вкарат в правилната посока и да се тренира индивидуално с него, а не да се издават само заповеди какъв е бил. Всеки има някакви пороци. Да не казвам някои от ръководството какви са. Обикновените хора като мен си задаваме въпроса: Нямаме пари в клуба, но отиваме на подготовка в Дубай? Но с готови пари е така. Този човек (б.а. - Станимир Стоилов) е свикнал да му се угажда. Така беше и в Ботев Пловдив, в Литекс и на всичките места, където е бил. Винаги е искал някой да дава чували с пари и да се взимат футболист след футболист, но нищо значимо не е оставил след него.

Виждате ли светлина в тунела и Левски да изглежда по различен начин през пролетта?

Смятам, че евротурнирите ще бъдат химера за Левски в сегашния му вид. Сините тотално се отдалечиха от шампионските си намерения. Не знам как ще се доближат до челната тройка, но в България принципно всичко е възможно. Просто с тази игра Стоилов, ако има достойнство, трябва да си подаде оставката.

Още лоши новини за Станимир Стоилов

Още лоши новини за Станимир Стоилов

Пореден играч се контузи срещу Славия