Бившият футболист на Левски - Петър Курдов, смята, че Петър Хубчев е точният човек за треньор на тима.

Той сподели мнението си за раздялата на клуба с шефа на ДЮШ Даниел Боримиров и от каква селекция се нуждаят сините през лятото. Бившият нападател на Левски няколко думи пред "Тема спорт" и за голмайстора на Първа лига Станислав Костов.

"Мнението си за назначението на Петър Хубчев го казах още когато Павел Колев упорстваше и не искаше да каже за смяната на Георги Дерменджиев. Според мен той е най-доброто, което може да се случи в момента на Левски. Друг е въпросът доколко ще го притискат, защото още от самото начало се видя, че Хубчев изповядва негови си виждания, а в клуба има вмешателство от румънци и други. Виждам, че доби опит и в него ми е надеждата, че ще направи боеспособен отбор, който най-малкото да побеждава на "Герена", а не като предишните, които ни учеха как се играе футбол", каза бившият нападател на сините.

"Нека журналистите да спрат да се подмазват на Боби Михайлов и да величаят Николай. Казвам го с най-чисти намерения, защото Ники и моят син заедно израснаха, учеха и играха в Левски. Само по този начин той може да добие всичко това, което очакваме да видим. Според мен в момента не е в добра форма и много от головете са след негови грешки. Също така Левски има нужда и от футболисти в средата на терена, крайни и централни защитници. Тимът има нужда и от сериозни нападатели, които да вкарват и правят играта", коментира Курдов, според когото следващият сменен ще е някой от ръководството.

"Ще е от тези, които сега извършват промените. Практиката така показва. Даниел Боримиров си вършеше добре работата и резултатите не закъсняха. Има много добри юноши и в момента станаха републикански шампиони при набор 2003. Смятам скоро да си поговоря, ако приемат, с Павел Колев и приближените му, защото имам една идея, която искам да предложа", обясни той.

"В първите срещи Станислав Иванов и Илия Юруков дадоха всичко, на което са способни. Имаше всичко в играта им и се представиха много достойно. Но според мен им е още рано да започват като титуляри и да ги хвърлят в огъня, защото така не се прави.

По-горе споменах, че Левски има нужда от отбор, в който да си обиграва младите футболисти. А тези, които изиграха последните мачове от сезона, трябва да са неотлъчно с първия отбор и да се готвят с него. Постепенно да ги налагат, докато натрупат самочувствие и опит, за да бъдат използвани, както трябва. Но сега, както ги хвърлят в огъня, ще почнат да губят самочувствие и ще станат плахи", завърши Курдов.

Георги Пеев: Хубчев ще доразвие Левски

Георги Пеев: Хубчев ще доразвие Левски

"Тактиката му едва ли ще е дефанзивна"