Петър Хубчев и екипът му, с който работеше на "Герена", имат да получават още 290 хиляди лева от Левски. Сумата трябва да им бъде изплатена до края на следващия месец, съобщава "Тема Спорт".

В последно време Левски регулярно плаща дълга си към Хубчев и помощниците му при сините Георги Донков, Левон Апкарян и Армен Амбарцумян. За периода 9 февруари - 8 март те са получили сума от 97 хиляди лева. Това обяви изпълнителният директор на сините Иво Ивков.

Както е известно, Хубчев осъди Левски и клубът трябва да му плати всичките заплати, вписани в договора му. Такава клауза имаше в контракта на наставника със "сините". Той пое отбора преди старта на сезон 2019/20, като подписа за 2 години. Специалистът обаче не изкара и една пълна кампания на "Герена". Той бе освободен от Наско Сираков след първия полуфинал за Купата на България срещу Локо (Пд) - 0:2 на "Лаута", който се игра на 9 юни 2020-а. Дни по-рано Сираков официално бе придобил контролния пакет акции на сините.

Покриването на дълговете към Хубчев и щаба му бе един от основните приоритети на Левски. Причината е, че ако те не бяха обслужвани, клубът нямаше да има възможност да получи професионален лиценз за следващата кампания. Левскарите обаче имат да погасяват и други дългове, за да покрият всички изисквания. На "Герена" са убедени, че ще се справят до крайния срок 31 март.

Проблем за лиценза на Левски

Проблем за лиценза на Левски

Илия Димитров не е готов на компромиси, иска 50 000 лева до 31 март