Изпълнителният директор на Левски Павел Колев заяви в интервю за "Дневник", че клубът няма да може да функционира на такова ниво, ако акциите бъдат взети от фенове.

"Според мен (при този вариант) клубът няма да може да функционира или поне няма да може да функционира на това ниво, на което се изисква за един професионален футболен клуб, за да може да се бори за по-челно класиране, участие в европейските клубните турнири и спечелване на отличие, което всъщност е заложено в генома на Левски", каза Колев.

В петък представители на четири фенски организации се срещнаха с министър-председателя Бойко Борисов. Колев пък повтори, че необходимият санитарен минимум за Левски е 1.5 млн. лева на месец.

"Истината е, че всъщност тези пари са и повече - към 2 милиона на месец. Това означава, че ако на 2-3 февруари не постъпят отнякъде 2 милиона лева, ние нито ще можем да платим заплатите на футболистите, нито ще можем да обслужим всички споразумения по просрочени задължения, които сме наследили, нито ще можем да поддържаме базата в сегашното състояние, нито ще можем да си платим режийните разходи, камо ли да продължим дългосрочната си инвестиционна стратегия.

Затова според мен в момента друго решение няма. Но въпреки че бюджетираме на месечна база, Левски има дългосрочна стратегия", добави изпълнителният директор на клуба.

Павел Колев за трансфер на Холмар: Той е с Левски, мога само да гадая какво ще стане до петък

Павел Колев за трансфер на Холмар: Той е с Левски, мога само да гадая какво ще стане до петък

"Не знам дали става въпрос за спекулации"