Изпълнителният директор на Левски Павел Колев даде обширно интервю за предаването "Домът на футбола", в което говори по всички актуални теми около клуба.

"От гледна точка на играта има много какво да се желае. Достигната е критичната точка отвъд, която следва нещо, което се случи с един друг клуб. Ако искаме да запазим Левски, са нужни спешни мерки. Ситуацията е такава, каквато е - дружество със свръх задължения. Това поставя нещата на карта. Ако не се беше намесил Васил Божков, Левски щеше да фалира много скоро.

В първите дни ситуацията в клуба беше доста тежка. В детайли относно структурата на дълга на Левски няма да влизам, защото не е уместно. Не е такава сумата със сигурност. 

Удар за Левски преди дербито с ЦСКА, Валери Божинов се контузи

Удар за Левски преди дербито с ЦСКА, Валери Божинов се контузи

Нападателят напусна принудително срещата с Витоша

Аз знам кой ме е поканил, знам откъде идва финансирането за спасяването на Левски, а оттам-нататък има процеси, които ще се реализират. Васил Божков е най-хубавото нещо, което се е случвало на Левски през последните 10 години.

Остава най-важното - да се платят задълженията към НАП. Има процедура, която трябва да изпълним. Цялото задължение към НАП е една колосална сума, която ще изисква доста време, за да бъде изплатена. Откакто Спас Русев е в Левски, клубът не е погасявал задълженията си към държавата - 6 милиона главница към НАП и 2 милиона лихва. Сумата е близка до действителната. Не мога да кажа дали Васил Божков ще бъде официален и едноличен собственик на клуба.

Левски победи Витоша с 2:0 в мач от Първа лига

Левски наказа грешките на Витоша и записа дебютен успех при Георги Дерменджиев

Паулиньо и Костов донесоха победата на "сините", Божинов се контузи

Аз изпълнявам това, за което съм нает. Занимавам се със съвсем други неща. Поканата да заема поста на изпълнителен директор дойде от Васил Божков. Преди това имах покана и от Спас Русев, но не успяхме да стигнем единомислие. Няколко дни по-късно ми се обади Васил Божков. Имахме съвпадение на идеи и беше перфектна възможност да помогна на Левски и да покажа на себе си, че мога да се справям с определени неща.

Васил Божков на мен нищо не ми е обещавал. Обсъждахме начините за спасение на Левски. Както той, така и аз имахме предварителна информация. Начертахме план, в който трябваше аз и двама членове да направим детайлен одит. Когато одита приключи, разбрахме каква е цялата сума и започнахме да правим плащания и да погасяваме. 

Много ми е трудно да направя прогноза относно дълга на Левски. Левски първо трябва да се класира за европейските клубни турнири по спортен път и след това да получи лиценз. В това отношение Левски е поставен в много тежка ситуация, защото информацията, която е подадена към УЕФА не е била коректна. Колегите от УЕФА са го установили и за това са наложили това наказание.

Левски ще се конкурира с ЦСКА за младия играч на Черни море Мартин Минчев

Левски ще се конкурира с ЦСКА за младата звезда на Черно море

Мартин Минчев генерира все по-голям интерес към себе си

Това наказание, за което се шумя доста в края на миналата година удари камбаната. Бяха взети спешни мерки. Заплатите за декември и януари са платени от Васил Божков. Това е солидна част от тези 3 милиона. Има и други плащания, които са извършени. Приоритетните бяха тези към футболисти, клубове, персонал и лицензиране. 

На първо място трябваше да се смени треньора. Георги Дерменджиев е назначение на Васил Божков. Обсъдихме кандидатурите и стигнахме до решението, че това е най-подходящата. Станимир Стоилов не е бил сред кандидатурите. Със Станимир Стоилов съм говорил много пъти, дори след назначението на Георги Дерменджиев. Станимир Стоилов е в друга орбита. Аз лично смятам, че ако той не направи някакъв компромис в името на Левски, ще е много трудно Левски да може да си позволи такъв треньор. 

От Левски напомниха на феновете, че билети за дербито няма да се продават в деня на мача

От Левски напомниха на феновете, че билети за дербито няма да се продават в деня на мача

Вижте как можете да се сдобиете с пропуски за двубоя

Левски вероятно ще има спортен директор, когато се намери точния човек.За спортен директор сме обсъждали имена, но не сме набелязали, защото това е двустранен процес. Левски е в много трудна ситуация, ако някой очаква да се изсипе златен дъжд на стадион "Георги Аспарухов" това няма как да се случи. 

Павел Колев: Васил Божков даде 3 милиона в последните 10 дни

Колев: Божков даде 3 милиона в последните 10 дни

"Бих поканил с най-голямо удоволствие Наско Сираков в Левски"

Средствата, които са инвестирани не отговарят на качеството, което отговаря за Левски. Футболистите не са подбирани, както трябва. Габриел Обертан е минало за Левски. Той е футболист с визитка. Със сигурност един от най-добрите футболисти, които е играл в България. Той беше неуспешен експеримент за Левски. Не очаквайте да коментирам заплатата на Обертан. Знам каква беше. За Левски беше жизненоважно да се раздели с него. 

Раздялата със Славиша Стоянович беше абсолютно европейска. Много съм доволен как се случиха нещата. Много скоро ще стане ясно къде той ще продължи своята кариера и каква е била ситуацията. Около Христо Йовов бе създадена медийна пушилка. Таван на заплатите има от момента, в който аз пристигнах в клуба. Дори след затягането на коланите Левски ще има приличен бюджет и ще бъде конкурентен на останалите кандидати за шампионската титла. Опитваме се да намалим бюджета за заплати с 30%, но това няма как да стане веднага. 

В момента такава тема няма да помогне на никой. По-важното е Левски да се представи по-добре до края на сезона и след това ще преценим как да процедираме. На този етап не са водени разговори нито с Яблонски, нито с Цветкович, нито с Кабрал за подновяването на техните договори", заяви Колев.

Павел Колев: Собствениците на Левски няма да са трима

Павел Колев: Собствениците на Левски няма да са трима

Това заяви изпълнителният директор