Изпълнителният директор на Левски - Павел Колев беше единственият от управата на "сините", който говори пред медиите след края на срещата между Васил Божков и феновете на столичния гранд.

Колев увери, че не вижда никакво притеснение за бъдещето на втория във временното класиране.

Димитър Ганев: Левски няма просрочени задължения и е напълно платежоспособен

"Левски няма просрочени задължения и е напълно платежоспособен"

"Погасили сме стари задължения в размер на над 7 млн. лева", заяви Димитър Ганев

"Аз не съм тук да коментирам какво се е случило в залата. Идеята беше да се запознаят фенове с перспективите за развитието на клуба. Събрахме се, за да изкажат своето мнение по въпроса. Предполагам, че най-съществените неща ще се дискутират на срещата между феновете и Бойко Борисов. Беше поискано да информирам тръст "Синя България" относно финансовото състояние не Левски. Те ще бъдат медиатор, за да може всички фенове да знаят какво е състоянието на клуба в момента", започна Колев.

"Към днешна дата Левски има нужда от санитарен минимум от милион и половина на месец. Това е, ако не се покрива всички задължения на клуба, както и харчове по селекция и инвестиции в клуба като цяло. В краткосрочен план нямам притеснения за бъдещето на Левски. В момента работим по стратегията, която сме начертали. Ако има промени ще трябва да изградим и нов план. За момента няма поводи за притеснение".

Две фирми ще съдят Левски за над 6 млн. лева

Две фирми ще съдят Левски за над 6 млн. лева

Още проблеми за столичния гранд

"Аз мисля, че левскарската общност е разединена на някои теми, но когато става дума за добруването на клуба, там няма никакви противоречия. Всички се вълнуват за състоянието на Левски и всички са единодушни в позицията си по тази тема".

"Част от стратегията за развитието на Левски включва построяването на нов стадион. Клуб, който иска да се развива, няма как да не разполага с модерен стадион, който да му носи приходи и да е максимално удобен за феновете. Липсата на модерни стадиона в България е голям минус за българските клубове в европейски план. Преговорите за момента са замразени поради неяснотата".

"Не мисля, че ще се отрази на футболистите. Това са професионалисти. Те са запознати, но ние сме ги информирали, че нямат от какво да се притесняват. Най-важното е да са готови за първия двубой от втората фаза на сезона. Селекцията приключи и оттук нататък се концентрираме върху делата на терена", завърши изпълнителният директор на Левски.

Васил Божков назова причината, поради която би спрял да финансира Левски

Васил Божков назова причината, поради която би спрял да финансира Левски

"Ако одържавят лотарията, няма да имам тази възможност", заяви той на срещата с феновете