Изпълнителният директор на Левски Павел Колев ще проведе днес работна среща с треньорския щаб и футболистите. На сбирката шефът ги  запознае с реалното финансово състояние на клуба. Босът на столичния гранд Васил Божков е в Обединените арабски емирства с повдигнати от българската прокуратура седем обвинения, съобщава "Тема Спорт".

В тръст "Синя България" изчислиха: Разпродаден стадион ще означава осигурен месечен бюджет за Левски

В тръст "Синя България" изчислиха: Разпродаден стадион ще означава осигурен месечен бюджет за Левски

"Започваме с информация за продадените към момента абонаментни карти"

С него е и притежателят на мажоритарния пакет акции Георги Попов. В същото време Народното събрание прие промените в Закона за хазарта, според които частни фирми не могат да организират лотарийни игри, което засяга генералния спонсор на Левски. По думите на главния прокурор Иван Гешев двамата се намират в арест.

В петък след срещата с феновете в Националния клуб на привържениците Колев заяви, че "финансовият хоризонт е къс" и стресна с признанието, че не е наясно дали Левски ще успее да довърши сезона. Той посочи също, че през тази седмица от клуба ще има и официална информация по тези въпроси.

Към момента Левски не дължи пари на играчи, треньори и служители. Следващата дата за изплащане на заплати е след 20 февруари. Футболистите се завърнаха от лагера в Турция мотивирани да започнат сезона с победа, като се абстрахират от проблемите в клуба. Като мярка за икономии се очаква да бъдат спрени премиите и така Левски да излезе без допълнително стимулиране в дербито с ЦСКА на 15 февруари.

В същото време стана ясно, че Колев е имал нова среща с привърженици на стадион "Георги Аспарухов" в неделя. На нея отново са се обсъждали различни кампании и форми, чрез които левскарите да помогнат. От Тръст "Синя България", който държи 10 процента от акциите, посочиха, че най-лесният начин е Левски да играе пред разпродаден стадион всеки домакински мач, което ще осигури месечния бюджет.

От Тръста обещаха да дават всеки ден информация за броя на продадените абонаментни карти. В момента процентът е много нисък - едва осем.

Иво Ивков: Делата срещу Левски са около 21, лешоядите започват да кръжат все по-ниско

Иво Ивков: Делата срещу Левски са около 21, лешоядите започват да кръжат все по-ниско

Опитният юрист смята, че място за паника няма