Бившият изпълнителен директор на Левски - Павел Колев, коментира призива на Станимир Стоилов от клуба да обявят кой какви задължения е натрупал на "Герена" през годините. Колев разкри подробности около договорка с Петър Хубчев, а освен това добави, че се е включил в кампанията "Левски е вечен", пред "Гонг".

"Приветствам призива на Мъри. Нека клубът изкара кой какви задължения е натрупал през тези години. Да се види как и какво. Дали аз имам някакви притеснения? Не! Те нещата се знаят. Абсолютно убеден съм, че няма да има никаква тайна вътре за тези, които се интересуват от клуба. Знаят се и са изкарвани много пъти. Включително и по мое време.

Дълг и към Янтра (Габрово)? Това явно е някаква такса солидарност за Станислав Иванов. Защо не са я платили? То да беше само това... Нямаше нещо, което да е платено. Без да коментираме НАП. Там е ужасяваща историята. Всички знаят кога се е случило. И аз съм го казвал, и други хора са го казали. Не съм забелязал да има някакъв ефект. Не че е лошо да се търси виновния, но е много по-важно да се търсят решенията.

Келиан ван дер Каап също е готов за старта на пролетния дял

Келиан ван дер Каап също е готов за старта на пролетния дял

Ще запише игрови минути срещу Царско село

Вече съм се включил в кампанията "Левски е вечен". С каквото мога. Оставам си фен на Левски.

На въпрос "Имало ли е договорка с Петър Хубчев, ако му бъдат платени заплатите до прекратяване на договора му накуп, той да не търси компенсация за възнагражденията до края на контракта си?"

Колев отговаря с - "Да, така е. Вярно е това нещо. Това той на мен лично ми го каза поне седмица, след като беше освободен от Сираков. По една или друга причина от един момент нататък аз трябваше да се опитам да оправя този казус. Аз съм направил абсолютно всичко, което можах да направя. Най-вероятно щях да имам и по-голям успех, но не е само Хубчев. Той си има съветници, адвокати и знае, че е в силната позиция.

През каквото и да сме минали заедно, аз категорично не мога да оправдая това поведение на треньора. За мен не е честно, защото той така наказва клуба. За мен това не е правилният начин. Опитах се да го променя, но нямах кой знае какъв успех. Конкретно на върпоса - ние обаче чисто финансово получихме възможност да изплатим на него и помощниците му всичко, което бяха заработили през декември 2020 година. Преди това нямахме възможност.

Левски дава отчет как върви новата кампания

Левски дава отчет как върви новата кампания

За това обеща Иво Ивков

В нито един момент. Имахме оперативни разходи, плащахме на персонал и футболисти, за да не се разбягат и да ни съдят и те. С тази задача донякъде се справихме. В този период продадоха Иван Горанов, Робърта, Спиерингс, Паулиньо. Това са пари, които влязоха в клуба, при положение, че цял свят знаеше, че може да ги вземе без пари тези играчи.

Това ни бяха приоритетите. Никога не сме имало възможност да му платим преди декември 2020. Когато им платихме, Хубчев каза на клуба, че уговорката била важала ако му платим в първите един-два месеца. Декември било минало много време. Най-важното е, че тогава беше излязло решението на ФИФА. Реално той ни беше осъдил вече. Идеята ни беше да си стиснем ръцете и да приключи тази драма", завърши Колев.