Изпълнителният директор на Левски Павел Колев говори на пресконференцията след Общото събрание на клуба. Ето какво каза той:

"Стратегия има. Конкретни срокове е трудно да се посочат в момента. Причините са няколко. Част от задълженията са натрупани във времето. Предстоят разговори как ще бъдат изплатени и дали могат да се разсрочат. Стратегията е на отворен подход и комуникация с всички, на които Левски дължи пари. Най-спешно беше да се осигури лиценз на Левски за Европа. Това е свършено и струваше пари. Сега трябва да се направят няколко неща. Чисто стратегически е важно да изчистим репутацията на клуба. Знае се, че Левски се беше превърнал в синоним на некоректен партньор. Това ще приключи. Ще поемаме ангажименти, само ако знаем, че можем да ги изпълним.

Следващите ни задачи ще бъдат с приоритет към ДЮШ на клуба, която към момента гълта някъде около 6-7% от бюджета на клуба. Занапред ще станат 15%. Ще има промени в методиката. Задача е комуникация с левскарската общност. Искаме да можем да комуникираме с всички таргет групи - социален статус, пол, възраст.

Новите шефове в Левски: Първата задача е клубът да бъде стабилизиран финансово

Новите шефове в Левски: Първата задача е клубът да бъде стабилизиран финансово

"Нашите визии ще се избистрят скоро"

Един клуб в България е възможно да се самоиздържа, но е много трудно. Това са клубове, които имат фенска маса и могат да привлекат феновете на стадиона, без да зависят дотолкова от резултатите и трофеите. Един клуб не може да бъде винаги на върха. В този момент трябва да има изградена база от привърженици, които да подкрепят отбора по всякакви начини. За да се промени състоянието на футбола и да позволи на клубовете да реализират повече приходи са нужни много неща. Ние в Левски знаем какво трябва да направим.

Снимка 410554

Източник: LAP.bg

Бюджетът на клуб като Левски, който има много дейности в различни направления, е доста относително понятие. Зависи от приходите, от целите и периодът, в който искаш да постигнеш тези цели. Целите ни са да постигаме добри резултати на първия отбор, но не на всяка цена. Клубът трябва да стъпи на една основа. Няма да се хвърлят пари за трансфери и големи заплати. Бюджетът за заплати на футболистите ще бъде намален и това е най-естественото нещо на света. За хората е важно да знаят, че ще бъде намален без да се отрази на качеството на отбора. Смятаме, че имаме необходимата компетенция нивото на отбора да не пострада. Трансфери ще се правят в краен случай, ако смятаме, че тези футболисти ще подсилят отбора и след това ще бъдат продадени за повече пари. Надяваме се, че Левски ще се бори за трофеи и ще участва с успех в Европа.

Константин Баждеков: Георги Попов беше пределно ясен, Левски трябва да се върне на мястото си

Баждеков: Попов беше пределно ясен, Левски трябва да се върне на мястото си

"Това са сериозни хора, доказали са се в бизнеса и създават предпоставки да им се доверим"

Футболистите са спокойни от доста време. Те започнаха да си вземат парите навреме. За школата ще трябва да се направи отделна среща, на която да присъства и Даниел Боримиров. Деца се записват масово да тренират в Левски, но какво се случва да се откажат или да отидат в други клубове, тепърва ще изследваме.

Дълговете на Левски са малко над 30 млн. Има отписани задължения по давност. Те са над 5 млн. В счетоводния баланс на дружеството влизат като приход. От 14 млн. приход са отписани задължения. Това обаче не е реализиран приход от ПФК Левски. Има едни между 4-5 млн, които са договори със спонсори.

Снимка 410552

Източник: LAP.bg

Левски произвежда много от гледна точка на позитивна енергия. Потенциалът е огромен. Според мен не е използван достатъчно. Ако има клубове, които могат да печелят от стойността на марката - Левски е един от тях.

Предстои да се направи нова организационна структура на клуба. След това ще мислим дали всеки човек, който работи в клуба има необходимия профил, за да попълни съответното звено. На този етап не мога да се оплача от никой, с който работих в клуба. За ДЮШ имам добра комуникация с Даниел Боримиров. С него имаме единомислие за това, което трябва да се промени в школата. Ако нямаме, ще мислим".

Първото предложение на Георги Попов като мажоритарен акционер в Левски посрещнато с аплодисменти

Първото предложение на Георги Попов като мажоритарен акционер в Левски посрещнато с аплодисменти

Да не се освобождават от отговорност досегашните членове на Надзорния и Управителния съвети на клуба