Изпълнителният директор на Левски Павел Колев се е отказал от заплатата си - заради лошото финансово състояние на клуба. Същото са направили треньорът Петър Хубечв и помощниците му.

Футболистите пък са се отказали доброволно от премии.

Ако феновете продължат да даряват, Левски ще довърши сезона, каза още Колев.

Днес той и отборът поднесоха венци пред паметника на Васил Левски.

Ето какво каза пред медиите:

"Изказването на Венцеслав Стефанов е дребнотемие и е нелепо да го коментираме точно днес. То е типично за него. Не смятам да му отговарям. Не е разкрил нищо от кухнята на клуба, защото няма нищо вярно. Ако някой се направи, че не е чул или не е разбрал това, което ще кажа, той е кръгъл идиот или цели нещо друго. Ще го кажа - нито една стотинка от даренията няма да отиде за плащане на заплати, а само по сметката на НАП. Единствената причина, поради която не публикуваме имената на всеки отделен дарител, са изискванията на закона за личните данни. Хората не трябва да имат съмнение. Очевидно това се цели. Очевидно това, което се случи в събота, доведе и до активизацията на определени лица, които обичат да шестват в медиите.

Снимка 467453

Източник: LAP.bg

На първо място моята заплата не е цитираната от Стефанов, а поне три пъти по-малка. И второ, още януари съм се отказал от нея. Писмено. Това е морален акт. Докато всички треньори и служители не си получат заплатите, аз нямам морално право да я получа. Не съм единствен. И други хора са го направили. Треньорите се отказаха от заплатите. Футболистите не получават премии от ноември. Те дойдоха при мен и доброволно го направиха, когато се разбра, че можем да имаме проблеми.

Прочетох някъде, че Спиърингс взима 30 000 евро. Това са глупости. Не сме подписвали с Ивайло Петков договори за такава сума. Ясно е какво се цели - че Левски е разполагал с неоправдано много пари и са харчени некомпетентно. Тази дезинформация цели абсолютно съзнателно да откаже хората да не помагат, но те продължават да го правят. Най-скъпо платеният футболист е подписал с клуба много преди нас. Няма да кажа кой е той, но новите дори не се доближават до него", каза Павел Колев.

Край на опашките! Абонаментните карти в Левски – вече и онлайн

Край на опашките! Абонаментните карти в Левски – вече и онлайн

"Елате на стадиона и подкрепете любимия отбор!"