Изпълнителният директор на Левски - Павел Колев, внесе яснота какви санкции може да понесе клубът, ако не бъде изряден към УЕФА до петък.

31 юли е ключова дата за "сините", защото тогава от "Герена" трябва да предоставят информация на една от платформите на УЕФА по две декларации. Първата от тях е дали към 30 юни 2020 година имат някакви задължения към персонал (футболисти и служители), други клубове или държавата, което включва данъци и осигуровки върху изплатените възнаграждения. Там Левски е неизряден към изминалия вече период. Втората декларация касае датата 31 юли за същите задължения и обхваща едномесечната отсрочка, дадена от УЕФА на всички клубове, за да погасят задълженията по първата декларация заради пандемията от Covid-19, пише levski365.com.

"Макар че работим всекидневно и имаме някакъв напредък, не очаквам до петък да сме напълно изрядни. Тук обаче не се включват само директни плащания, но и споразумения за разсрочване през следващите месеци, за да бъде преодолян този мониторингов период", каза по темата изпълнителният директор Павел Колев. 

Снимка 489048

Източник: www.levski365.com

"Конкретно наказание няма да има в петък. Тепърва УЕФА предстои да се произнася, което ще се случи през август или септември. Възможните санкции са глоба и изваждане от европейските турнири за един или два сезона, като обаче последното е обезпечителна мярка. Отново ще получим срок да извършим дължимите плащания, преди тя да влезе в сила". 

"Разчитаме да продадем поне двама футболисти и с това да решим проблемите с УЕФА през август или най-късно септември, като най-голяма вероятност е трансферираните играчи да са Робърта и Паулиньо, към които има най-голям интерес", допълва шефът на "сините". 

Добрите новини за Левски са, че от УЕФА решиха през 2020 година да не прилатат  стандартните критерии за финансов феърплей и на практика той няма да бъде пречка за участие в европейските турнири. Единствено важно ще е Левски да не дължи пари за заплати, данъци или на други клубове към края на годината.

Левски преговаря с Живко Атанасов

Левски е близо до второ ново попълнение

Живко Атанасов бе на "Герена" за преговори със "сините"