Доста левскари сигурно ще си спомнят, че до преди 12-13 години по една телевизия, която сега предава мачовете от българското първенство, всяка седмица даваха предаването "Часът на Левски".

Случайно, точно след като Павел Колев обяви, че отказва предложението на Спас Русев да стане изпълнителен директор на "сините", попаднах на видеа от предването в Youtube от 2007 година. То наистина би било интересно и днес за всеки привърженик на отбора от стадион "Георги Аспарухов". Ще кажете, че клубът тогава е имал много пари? Не! Че е правил селекция от скъпи чужденци, кой от кой по-именити от Обертан? Съвсем не! Че са се давали големи заплати и са пускали билети за феновете по левче? Отново не познахте!

Николай Жейнов за делото срещу Левски: На прав път сме, с Павел Колев комуникираме добре

Николай Жейнов за делото срещу Левски: На прав път сме, с Павел Колев комуникираме добре

"В старото ръководство на клуба липсваше професионализмът и експертността на хората"

В "Часът на Левски" първо ще забележите водещия на предаването. Той е Павел Колев. Да, същият Павел Колев, който седмица след отказа си, се върна на "Герена" като представител на новата и все още необявената официално власт в Левски. Какво още виждаме в предаването? Треньорът Станимир Стоилов провежда чести тренировки с юноши от различните възрастови групи от школата и техните треньори. Набелязват се редица играчи по списъци и се записват в прословутите тетрадки на Мъри. Тези юноши продължават да бъдат наблюдавани и планирано в следващите няколко години влизат в представителния отбор. В този "син" състав чужденците са ограничена бройка, но пък какви имена само - Игор Томашич, Лусио Вагнер, Ричард Еромоигбе и разбира се, Седрик Бардон. Играчи, които безспорно оставиха следа. Всички останали са опитни български футболисти, истински лидери - като Топчо, Мечо, Боримиров и Йовов. Такива, каквито Левски сега за съжаление няма. Покрай тях постепенно заемат все по-озновна роля млади кадри от ДЮШ - като титулярите Живко Миланов и Валери Домовчийски, резервите Николай Димитров, Лъчезар Балтанов, Стефан Станчев, Виктор Генев, Иван Цачев, Симеон Иванов, Александър Киров и други. Най-знаковото е, че в репортаж от какъвто и да е мач, отборът играе своя граден от година-две стил с продължително владеене на топката, дълги разигравания, атаки по фланговете, много голове.

Снимка 399899

Източник: LAP.bg

Валери Божинов: Говорих с Павел Колев за трансфер в Левски

Валери Божинов: Говорих с Павел Колев за трансфер в Левски

Нападателят е гласен за заместник на Габриел Обертан

В резултат на тази работа Левски за три години печели по две титли, купи и Суперкупи на България, стига до 1/4-финал в Лига Европа и става първият български тим в заветните групи на Шамионската лига. Интересното е, че го прави с бюджет в пъти по-малък от сегашния, със заплати на играчите много пъти по-малки от сегашните, но с добри професионалисти начело, с ясна стратегия и с концепция за развитието на футболния клуб за няколко години напред. И какво мислите прави Левски с огромните приходи от Лигата на богатите? Селекция от "Обертани" или привлича доказан треньор от чужбина? Пак не. Клубът започва ремонт на официалния терен на стадион "Георги Аспарухов" по лиценз на водеща немска фирма, който и днес си остава един от най-добрите в България. Поставя ново, по-модерно светлинно тъбло. Започва строеж на общежитие за детско-юношеската школа, която и до днес уютно приютява "сините" таланти от академията. Купен е чисто нов автобус за първия отбор. Не че няма селекция. Има, но не на килограм и не по клипчета в интернет. Помощник-треньорът на Стоилов, Саид Ибраимов пътува до Бразилия за да наблюдава редица мачове от местното първенство, за да набележи нови попълнения. В резултат на което клубът привлича Жеан Карлос, Зе Соарес и Жоазиньо. И ако на първия не му потръгва, какво ще кажете за другите двама? Ключови играчи години след ерата "Стоилов", изковали последната шампионска титла на тима през 2009 година. На мароканците Рабех и Бензукан също не им липсваха качества, но пък режимът им куцаше и не ги слушаха главите. Но да споменем още една качествена селекционна придобивка, оставила следа - Дарко Тасевски.

Павел Колев уверил футболистите на Левски, че промените са за тяхно добро

Павел Колев уверил футболистите на Левски, че промените са за тяхно добро

Новият шеф на "сините" и Георги Дерменджиев проведоха среща с играчите

Това ще видите в предаването "Часът на Левски" с водещ Павел Колев - отбор с малко, но качествени чужденци, с много собствени кадри, идващи от работещата школа, практикуващ привлекателен и резултатен футбол, пълнещ българските и европейски стадиони, постигащ успехи и на двата фронта. Ще видите клуб без раздут бюджет, с ясни приоритети за селекция, който инвестира спечелените пари в бъдещето и така завърта колелото в правилната посока. За да завършим опреснителния урок по близка "синя" история, ще отбележим, че след това Тодор Батков по нечии съвети разби работещата машина, продължиха да я разбиват и следващите собственици, та да стигнем чак до още неотишлите си официално от "Герена" фини Телеком-ци с големи усмивки, големи обещания, гръмки трансфери и... още по-гръмки провали. Като те не са най-страшното. Най-страшното е, че разграждането продължи толкова години подред.

Снимка 399901

Източник: LAP.bg

Надеждите на левскарите са, че то ще спре с новото ръководство. Водещ е същият Павел Колев. Тогава на клубото предаване, а сега на целия клуб. Не случайно неговото назначение предизвика "луд ентусиазъм" сред привържениците. Колев е не просто левскар, а можещ професионалист. Освен това е в близък досег с хората, които знаеха и знаят как Левски да бъде на върха. Но дали с идването на Колев в канцелариите на "Тодорини кукли" настъпи отново "Часът на Левски", т.е. "сините" отново да имат подреден клуб и силен отбор? Тук ентусиазмът на "сините" трябва да бъде поохладен, защото Колев почва да гради нещо почти от нулата. Дори под нея. Бъркотията е голяма, а новите собственици още не се обявяват. Което води до нова неяснота и ново потапяне в мъглата. На новия силел човек в клуба наистина ще му трябва време и достатъчно голям кредит на доверие, за да смаже скърцащата машина, изостанала години назад в развитието си. Ясно е, че най-ключовите фигури като Станимир Стоилов, Димитър Димитров и Наско Сираков няма да се върнат веднага. Не защото не обичат Левски, а защото са професионалисти, които биха работили при ясни и точни правила с гаранция за бъдещето. Какъвто професионалист е самият Колев и каквито гаранции явно той е получил, за да се започне работа в Левски. Много е важно обаче и какво ще се случи в следващаите няколко месеца. Не толкова на контролите в Кипър, колкото в канцелариите на клуба, в школата, в селекционната политика, та стигнем до високите етажи и изясняването на собствеността.

Павел Колев: Опасност за евролиценза на Левски няма, ще разберете кои са следващите собственици на клуба

Павел Колев: Опасност за евролиценза на Левски няма, ще разберете кои са следващите собственици на клуба

"Дерменджиев може да е спокоен, че ще си върши работата"

Ако все пак направим равносметка за първите ходове на изпълнителния директор, сигналите изглеждат положителни. Левски се отърва от пословичен заплатаджия, люпещ семки, който не иска да носи отговорност за годините подред сбъркана селекция.

Колкото и да беше симпатичен на "сините" фенове, Славиша Стоянович така и не отрече слуховете, че до няколко месеца ще поеме Латвия и не гарантира, че главата му ще бъде изцяло в Левски. С оглед на голямата заплата на него и щаба му, липсата на шансове за трофей до май и финансовите несгоди на клуба, раздялата с музикалния и усмихнат сърбин изглежда по-скоро правилна. И при положение, че Станимир Стоилов няма да се върне сега, какъв по-добър вариант, поне на хартия, от най-успешния български треньор на родна сцена в последните години - Георги Дерменджиев? Остава той да овладее разпокъсаната съблекалня и да наложи идеите си. Това вече зависи от него. Дори и да не успее, Левски няма да му плаща солидна неустойка за разтрогване на договора, защото той е за шест месеца. А тогава не се знае дали ситуацията няма да е по-изяснена и определени знакови фигури най-после да се върнат на полагащото им се място, докато опитът на Дерменджиев бъде използван на друг пост.

Официално: Павел Колев в Левски! Влезе в УС на клуба и стана изпълнителен директор!

Официално: Павел Колев в Левски! Влезе в УС на клуба и стана изпълнителен директор!

Вижте кои са другите нови имена в управлението на "сините"

Като по-скоро положителна и ключова за стабилизирането на Левски промяна виждаме и продажбаната на Габриел Обертан. Във французина бяха инвестирани огромни суми, които той така и не оправда. Поне клубът ще прибере солидна трансферна сума, с която да погаси задълженията си, а надутата му заплата няма да тежи на бюджета и да трови атмосферата в съблекалнята. Като нов много силен ход на Колев в тази насока бе убеждаването на мениджъра Николай Жейнов, който доведе Обертан на "Герена", да оттегли иска си за обявяването на клуба в несъстоятелност.

Снимка 401693

Източник: facebook.com/levskiofficial

И така, докато собствеността още тъне в тайнственост, Павел Колев взе постепенно да разсейва черните облаци над "Герена", надвиснали от УЕФА и откъде ли не. В крайна сметка, най-важното е, Левски да се стабилизира финансово. Всичко останало трябва да дойде след това. Предстои да видим следващите ходове на новия "син" шеф и на неговите необявени шефове. Сиреч, каква ще е дългосрочната стратегия на клуба, ще има ли изобщо такава и ако да, дали Колев ще има свободата да я наложи? За да гледаме отново "Часът на Левски", в клуба трябва да станат ясни и да се случат много неща. Но положителното е, че водещият на предаването тогава и на клуба сега е същият. Остава той отново да завърти "синьото" колело (на лотарията) в правилната и успешна посока.

За левскарите остава да се надяват гледането да е приятно. Също както им пожелаваше водещият на онова предаване - Павел Колев.

Станимир Стоилов: Павел Колев трудно ще се справи сам в Левски, всички в клуба трябва да му помагат

Мъри: Колев трудно ще се справи сам в Левски, не сме говорили да ставам треньор

"Той е подготвен и притежава нужните знания и умения, за да постигне целите си"