Зимното попълнение на Левски - Паулиньо, разкри в клубната програма за мача с ЦСКА малко повече за себе си. Бразилецът дойде на "Герена" със статут на свободен агент, но бързо се превърна в неизменна част от титулярния състав на Делио Роси.

"Имаме много силен национален отбор на Бразилия - Коутиньо, Вилиан и Неймар са големите фигури. Треньорът е много добър - Тите. Аз пазя изключителни спомени от съвместната ни работа в Коринтианс. Той ми даде пътя в професионалния футбол. Изключителен като човек и треньор. Юноша съм на Коринтианс, отбора, в който подписах първия си професионален договор. Мога да кажа, че този клуб е нещо като сегашния ми отбор Левски - Отбора на народа! Няма как да не се интересувам от Коринтианс. Следя всеки мач и се надявам да печелят. В Копа Либертадорес участват много силни отбори, повечето от тях, като Бока Хуниорс и Ръвър Плейт, с голяма история. Но ние притежаваме много силен отборен дух, феновете ни са винаги зад нас и заедно с тях може да спечелим всичко", казва Паулиньо.

"Разбирам колко е важно в този момент да стигнем до финала и да спечелим купата, още повече, знаейки кой ни е съперник. Нямаме алтернатива освен да хвърлим всичките си сили. През зимата пристигнахме няколко нови футболисти и вероятно се нуждаем от време, за да се сработим. Като цяло има доста сходни неща между българското и украинското първенство. Силов футбол, здрави единоборства. Идвайки от Украйна, опитът ми от последните 2 години там, ми помага много при адаптацията към българския футбол. Аз обичам техничните футболисти, тези които радват и забавляват хората с уменията си и импровизациите. Затова и любимецът ми е Роналдиньо", добави бразилецът.

Украински мениджър пред ТОПСПОРТ: Каранга не става за Шахтьор, Паулиньо има проблеми за решаване

Украински мениджър пред ТОПСПОРТ: Каранга не става за Шахтьор, Паулиньо има проблеми за решаване

Макс Давидов направи обстоен анализ на част от бразилските звезди на ЦСКА и Левски