Бившата бразилска звезда на Левски - Паулиньо бе потърсен от "Спортал" с молбата да коментира предстоящия финал за Купата между "сини" и "червени". Ето какво сподели крилото, който в момента играе за Корфаккан от ОАЕ.

Потенциалните герои в „червено“ и „синьо“

Потенциалните герои в „червено“ и „синьо“

Те могат да донесат трофея за своя отбор

"Винаги съм следвал Левски. Все още имам стари приятели в клуба и в града, винаги ги следя, защото станах един от феновете на отбора. Липсва ми атмосферата на мачовете, страстните фенове и София като цяло. Това е тихо място, спокойно, страхотен град за живеене. Аз и семейството ми много се насладихме на времето си там.

Не очаквам нищо по-различно от всички останали дербита между Левски и ЦСКА. Много тежък мач, двубой, който изисква максимално внимание и концентрация и много решимост за победа, защото е финал! Особено в тези мачове нито Левски, нито ЦСКА искат да губят. Това е най-голямото дерби в страната, привлича най-големите тълпи от привърженици, най-страстните фенове, стадионът винаги е пълен. Обичах тези мачове.

Винаги ще помня полуфиналните мачове за Купата на България през 2018, където ги елиминирахме. Също така помня всички мачове, в които вкарах срещу тях. Те са фиксирани в паметта ми.

Финалът със Славия беше най-разочароващият мач в кариерата ми. Мисля за това до днес, всеки път, когато си спомня този мач, се чувствам тъжен. Но това е част от играта. В тези мачове играчите трябва да забравят за фаворизирането и да са наясно с факта, че това е финал. Във финал и особено в класическо дерби шансовете за победа са 50% за всяка страна. Но аз като фен много се надявам Левски да вдигне трофея".

Станимир Стоилов: В Левски има предстартова треска, крайно време е да зарадваме изстрадалите си фенове

Станимир Стоилов: В Левски има предстартова треска, крайно време е да зарадваме изстрадалите си фенове

"Футболът не е война, а да спечели по-добрият"