"Г-н Васил Божков и компаниите, свързани с него повече от четвърт век подкрепят и работят в посока развитието на българския спорт и в частност българския футбол. Левски е безспорно най-популярният и разпознаваем бранд в родния футбол и като такъв предоставя потенциална възможност за успешно бизнес партньорство.

Това е причината групата компании, в които г-н Божков има участие, да се включат в необходимото оздравяване, управлението, финансирането и дългосрочното развитие на клуба.

Партньорството ще продължи, докато съществуват възможности за растеж и бизнес интересите на двете страни съвпадат".

Това бе новината на деня преди година и един ден. На 13.02.

Официално: Васил Божков обяви, че поема властта в Левски!

Официално: Васил Божков обяви, че поема властта в Левски!

Вижте съобщението, разпространено от бизнесмена

Феновете си позволиха отново да мечтаят. Започнаха да пълнят стадиона, тъй като знаеха, че този път вече няма какво да се обърка.

Стабилен финансов гръб. Това, от което се нуждаеха на "Герена". За което бленуваха. За да могат да разкрият пълния си потенциал. Да покажат какво всъщност умеят на терена. Да започнат да градят, с мисъл за бъдещето.

Снимка 441194

Източник: Официален сайт на Левски

Беше взет най-добрият футболен треньор в България. Бяха привлечени футболисти, които предполагаемо знаеха какво трябва да направят на игрището, за да бъде Левски отново гранд.

Снимка 426239

Източник: LAP.bg

Най-важното - започна отново да се работи за тези, които носят бъдещето в себе си - талантите на клуба. Стартира и процесът по тяхното постепенно привнасяне в първия тим. Трудна за изпълнение задача, само няколко сезона преди това.

Снимка 463807

Източник: levski.bg

Игрищата за децата бяха реновирани. Или поне този процес започна... Нещо, за което всички отдавна мечтаеха.

От Левски вложили над милион и половина в базата

От Левски вложили над милион и половина в базата

Вижте за какво са били разходвани средствата

Грандиозната, монументална дупка, която отвори тотално незаинтересованият от благосъстоянието на клуба Спас Русев започна да се запълва. Буквално.

С изкопаната пръст от багерите, създаващи условията бъдещото поколение левскари да го има и да запази идентичността, историята, да носи гордо емблемата на гърдите си. С непрекъснатото наливане на средства по стари, безкрайни задължения. С полирането на името на Левски, оцапано с калта на десетки личности, направили си през последните години безплатна реклама на гърба на един от футболните ни и социални феномени.

Левски плати задълженията си, лиценз за Европа ще има!
Обновена

Левски плати задълженията си, лиценз за Европа ще има!

Клубът е извършил необходимите плащания

И изведнъж, сякаш със същата магическа пръчка, довела грандиозния, недосегаем (до онзи момент) благодетел на "Герена", всичко приключи. За седмици. За броени дни.

Мечтите катастрофираха в една внезапно разкрита истина.

Кой е крив, кой прав, кой е виновен, кой невинен - има значение, но не и за онези, които винаги са били и винаги ще бъдат неразривна част от клуба. Феновете.

Снимка 434730

Източник: Официален сайт на Левски

Именно те сега са тези, които поемат нещата в свои ръце. Купуват каквото трябва. Правят необходимото, за да може клубът да покрива основните си, задължителни разходи.

В Левски продават абонаментна карта на всеки 7 минути, в касата на клуба влязоха 80 000 лева

В Левски продават абонаментна карта на всеки 7 минути, в касата на клуба влязоха 80 000 лева

"Сините" с важна информация за своите фенове

Абонаментни карти купуват от най-младите, до най-възрастните фенове на клуба. Дават всичко. Както е било винаги. За да го има Левски. За да не сподели съдбата на вечния съперник.

Въпросите в момента обаче са многобройни. Кой от кой по-неприятни. Ще има ли тире, ще се започва ли от Трета аматьорска и четвърта глуха... Ще преживеят ли и на "Герена" това, което от сърце пожелаваха на опонент номер едно в историята си...

Снимка 437339

Източник: LAP.bg

Каруцата вече се обърна, както гласи популярната поговорка. Кой е правилният път? Кое е вярното решение в тази наглед неразрешима ситуация? Нов "бащица"? Едва ли. Още едно такова фиаско няма да бъде по силите на никого в клуба. А сегашното все още не е завършило, да не забравяме.

"Левски без бащица" - утопия или реална възможност?

"Левски без бащица" - утопия или реална възможност?

"Синият" клуб да бъде притежаван от своите привърженици - идеята е жива в пространството от доста време. Какво пречи да се осъществи?

Дошло ли е времето да оставим завинаги в миналото познатия модел във футбола ни? Назрял ли е моментът да се повери пълната власт в ръцете на онези, които сега се борят да запазят драгоценния си клуб жив? И означава ли това, че всички отговорности вече ще са тяхна "ексклузивна" грижа?

Или пак ще чакат "опасно богат" меценат в "Подуяне"? Който да погаси дълговете, да започне редица процеси, да бутне някой сектор, да обещае козирка и акции, а след това да изчезне от картинката, преди поне едно от стартираните начинания да е приключило.

Снимка 355298

Източник: LAP.bg

Отговорът е по-скоро ясен. И дано този път бъдат взети правилните решения, от точните личности, които не само имат желанието да помогнат на Левски, а живеят с мисълта за клуба. И за тях той е не само нещо, написано на лист хартия и прибрано в джоба на сакото. А се намира под него. И бие в ясен ритъм, с всичка сила.