Левски ще получи 1,6 милиона евро за трансфера на бразилския нападател Роналдо в Ростов. Това твърди руското издание sports.ru в материал относно сделката. Предвижда се всички около 3 милиона лева да отидат в НАП, пише "Тема Спорт".

От "Герена" искат да облекчат голямата главница към приходната агенция, което ще намали и последващите лихви. Така Левски ще има огромни шансове в следващите седмици да сключи наново споразумение за 3-годишно погасяване на целия дълг, който сега е към 10 милиона лева, но с 3-те милиона лева от продажбата на Роналдо ситуацията ще стане доста поносима.

В понеделник агентът на 23-годишния играч Жулио Сезар Гранха обяви, че двамата ще летят за Турция на 6 януари, където нападателят да премине медицински прегледи, след което официално да парафира с руския тим. Очаква се договорът му да е за 4,5 години.

Сумата по сделката ще бъде около 2 милиона евро, но 20% от тях ще отидат за предходния клуб на Роналдо - бразилския Баия. Ростов сложи на масата 1,5 милиона евро за правата на Роналдо, но "сините" поискаха да получат поне още 500 000 евро, за да се съгласят на продажба. Първоначално това отказа руския клуб, но стана ясно, че интерес още има и очакванията са за подобрена оферта от страна на Ростов. Основната причина е, че отборът се раздели с един от офанзивните си футболисти в лицето на Алексей Йонов. Тимът зимува на десетата позиция в Премиер лигата, като начело на отбора е легендата Валерий Карпин. Преди години в клуба игра бившият футболист на столичани Ивелин Попов, а ЦСКА трансферира нападателя Али Соу.

Левски привлича още един бразилец

Левски привлича още един бразилец

Стават шест