Една от дългоочакваните новини на "Герена" се очкава да пристигне в началото на следващата седмица. Тя е свързана с получаването на български паспорт от страна на левия защитник Цунами.

Както е известно треньорът на сините Николай Костов има трудната задача да избира кой измежду футболистите му с документи извън Европейския съюз да остава извън групата. На "Герена" разполагат с шестима такива играчи, а сред избраниците могат да попадат петима, твърди "Тема Спорт".

Леден душ за Левски

Леден душ за Левски

Мариос Илия ще продължи да играе в Кипър

Това са вече споменатият Цунами, Велтон, Рикардиньо, Роналдо, Дарлан и Хосе Кордоба. Сега този проблем е на път да бъде разрешен. В края на септември или началото на октомври първите двама трябва да се сдобият с необходимите документи, а това се очаква да се случи на 2 октомври. Тогава ще се произнесе Комисията по българско гражданство на Президенството.

На всеки три месеца тя дава отчет кои лица получават паспорт, като за последно такъв е излизъл на 30 юни и сега ще се случи в първия работен ден на октомври. Първи документите си ще получи Цунами, а на по-късен етап се очаква и Велтон да се сдобие с такива.

Левият защитник пристигна на "Герена" в края на ноември 2021 година като свободен агент от Ботафого ПБ и веднага се превръна в основна част от състава на Станимир Стоилов. Добрите му изяви го доведоха до трети избор за капитан, а през този месец удължи договора си до лятото на 2026 година.

Мартин Стойчев: Трансфер в Левски? Не мисля за такива неща

Мартин Стойчев: Трансфер в Левски? Не мисля за такива неща

"Съсредоточен съм в това да показвам най-доброто от себе си"

На няколко пъти Цунами заяви, че обстановката в България много му харесва и желае да остане за дълго на "Герена". Той вече има на сметката си 67 двубоя във всички турнири, в които реализира четири гола. Ръководството на сините е отправило предложение и към Велтон за нов контракт, но неговият изтича в края на 2025 година, като шефовете са оптимисти, че ще могат да го задържат за по-дълго.

По този начин Николай Костов ще може да разполага с всичките си играчи за предстоящото дерби с ЦСКА на 7 октомври. Двубоят на "Васил Левски" ще стартира в 14:45 часа и треньорът няма да има тежката задача от услугите на кого да се откаже.