От Динамо (Загреб) потвърдиха новината, че искат да привлекат нападателя на столичния Левски Найджъл Роберта.

Спортният директор и треньор на тима Зоран Мамич призна, че клубът следи изявите на нидерландския нападател със синята фланелка. Мамич заяви, че иска да запази най-добрите си играчи, както и да подсили отбора.

Динамо (Загреб) е лидер в местното първенство, а освен това се класира за 1/16-финалите в Лига Европа. Там тимът ще мери сили с руския Краснодар.

"Какво ще правим по време на трансферния пазар, зависи най-вече от ситуацията с Йошко Гуардиол. Това ще стане ясно тази седмица. Ако защитникът премине в Лайпциг, то ще трябва да вземем задължително някой на неговото място. Желанието ми е да запазя състава. Добре е, че ще имаме повече време за подготовка.

"Найджъл Роберта от Левски? Вярно е, че той може да дойде на "Максимир". Интересен футболист е. Гледали сме го, запознати сме с качествата му. Но сме му казали и на него, че не ни трябва веднага. Идеята е да дойде, да се адаптира. Което не означава, че няма да се бори за получаването на игрово време.

Сега разполагаме с Марио Гавранович (31 г., 11 мача и 10 гола в първенството) и Бруно Петкович (26 години, 10 мача и 3 гола в първенството), които са национали съответно на Швейцария и Хърватска. Затова и Найджъл не ни трябва веднага. Но може би ще дойде момент, в който Бруно ще напусне и ние трябва да сме готови за него", заяви Мамич пред sortske.jutarnji.hr.

Преговорите между двата клуба продължават.  Очаква се дербито с ЦСКА да бъде последно за Найджъл Роберта с екипа на сините.

След това той би трябвало да пътува за Загреб, където да премине медицински прегледи и да подпише с Динамо, пише ежедневникът Тема Спорт".

Тази есен 22-годишният нидерландец има 2 гола в 12 шампионатни мача. Общо за сините е участвал в 36 срещи във всички турнири, в които е реализирал 13 попадения.

Михаил Вълчев: По-слаб отбор на Левски не е имало, откакто гледам футбол

Михаил Вълчев: По-слаб отбор на Левски не е имало, откакто гледам футбол

"Клубът трябва да продава, за да може да съществува"