Плюсовете от привличането на Габриел Обертан ще бъдат повече от минусите. Само погледнете на какво приличаше Левски през есенния полусезон и няма да имате и капка съмнение, че точно в този период подобен играч е нужен на отбора. Футболист, който може да не е типичен лидер, но заразява с поведението си на терена. Той е от типа играчи, че щом топката е в краката му, значи нещо интересно ще се случи. А точно тези моменти липсваха на сините през кошмарната за тях 2020-а. "Нова година, нов късмет, са казали хората", а какво по-хубаво от това за Левски да стартира 2021-а със знаков трансфер.

Привличането на Обертан е шанс по Европа да се зашуми малко около сините, защото привличането му ще получи отзвук. И ще е знак към други играчи, не само у нас, че клубът от "Герена" бавно, но сигурно започва да стъпва на краката си.

От Левски следят няколко играчи от Втора лига

От Левски следят няколко играчи от Втора лига

Преди известно време "сините" осъществиха такъв трансфер

В момента Левски е пълен с младоци, които няма около кого да растат. Дори и минаващият за най-голяма звезда в отбора Найджъл Робърта е само на 22. Той също ще има пред себе си човек, на когото да подражава по отношение на хранене, режим на тренировки и пълноценно възстановяване - неща, в които французинът е перфекционист.

Плюс за Левски е, че Обертан познава обстановката на "Герена", както и че треньорът Славиша Стоянович знае какво точно да очаква от него. Тоест, няма да има изненадани от разминавания между очакване и реалност. Всички знаем, че Обертан не е вкарвач, не е от тези, които да решат редица заплетени двубои, но с него на терена музиката е друга. Дали ще бъде ползван в центъра при схема 4-1-4-1, дали ще е зад нападателя при 4-2-3-1, или пък ще е на фланга при същата постройка или пък при 3-4-3 - няма значение. Ясно е, че той ще даде скорост на сините нападения, ще измисля нестандартни ходове, ще освобождава пространства за съотборниците си. Изобщо Левски ще бъде по-креативен и по-приятен отбор за феновете. Нали в крайна сметка това е целта. В момента на "Герена" няма играч с характеристиките на Габриел. И по-важното - той може да даде опции на треньора си в две зони.

Снимка 405591

Източник: erzurum bb; twitter

Французинът е малко странен, сякаш по-затворен в себе си, но при съвместната си работа на "Герена" Славиша Стоянович успя да му влез под кожата и да го накара да започне да се усмихва. Превърна го в "тих лидер" в съблекалнята. В момента сините имат нужда от такива хора, които хем да бъдат следвани, хем да има какво да покажат и на терена, а не само да повдигат настроението на колегите си.

Снимка 407054

Източник: Twitter

Финансите са си финанси, но е време в Левски да се говори за футбол, а не само за теми, от които на феновете им настръхват косите. Нали все пак това е целта на един отбор?

Славиша Стоянович ще изпробва няколко чужденци по време на подготовката в Левски

Стоянович ще изпробва няколко чужденци по време на подготовката

Близо до контракт с Левски бе и португалски десен бек