От ръководството на НКП на Левски публикуваха съобщение в официалния си сайт, в което изразяват крайно възмущение от инцидента с 24-годишната полицайка по време на мача с ЦСКА вчера.

Ето какво гласи позицията на организираните фенове:

"Националният клуб на привържениците остро осъжда и категорично се разграничава от действията на неизвестното лице, решило да хвърли бомбичка на стадиона, която рани полицай, по време на мача с хибридния отбор от Ловеч-Етрополе-София вчера.

Инциденти като този, довел до сериозни наранявания за 24-годишна служителка на жандармерията, не са били и никога няма да бъдат толерирани от организираните привърженици на Левски по простата причина, че вредят не само на пряко потърпевшите, но и на собствения ни клуб.

Освен това подобно поведение сериозно подкопава дългогодишните ни усилия да градим отношения с органите на реда, основани на диалог и взаимно разбирателство. Става въпрос за напълно индивидуална проява на малоумна агресия, която засега води до тежки последствия за всички останали, но не и за лично отговорния за нея.

НКП изразява съпричастност с пострадалата служителка на МВР и нейните близки и заявява категоричната си решимост да не допуска подобни опасни действия в Сектор "Б" в бъдеще.

Няма как да носим отговорност за личните решения на всеки отделен привърженик, но призоваваме всички да се придържат към такова поведение преди, по време и след мачовете на любимия ни Левски, така че да не вредят нито не себе си, нито на околните, нито на клуба!".

"Синя България" поиска незабавна среща заради вчерашния инцидент

"Синя България" поиска незабавна среща заради вчерашния инцидент

Ето какво поискаха членовете на тръста