БФС се готви да помилва Левски за наказанието, което беше наложено от Дисциплинарната комисия. От централата ще заменят лишаването на "сините" от домакинство без публика със затварянето на блок 5 в сектор А на стадион "Георги Аспарухов". В четвъртък се очаква да излезе и решението на Апелативната комисия, което да отмени първоначалното наказание на столичани, пише "Тема спорт". По този начин Левски ще може да приеме Ботев (Пловдив) на 8 октомври в мач от 13-ия кръг на Първа лига пред фенове.

"Сините" получиха санкцията от Дисциплинарната комисия за мач пред празни трибуни след дербито с ЦСКА, което бе спечелено с 2:0 от възпитаниците на Станимир Стоилов. Тогава човек от щаба на червените - физиотерапевтът Иван Христов, бе ударен с бомбичка. Заради редица инциденти по време на сблъсъка с "армейците", на "Герена" отнесоха и глоба в размер на 13 300 лева.

Левски пусна виртуални билети за гостуването на Берое

Левски пусна виртуални билети за гостуването на Берое

Мачът е на 3 октомври от 20.00 часа

В дните след двубоя на стадион "Васил Левски" ръководството на "сините" излезе с остра декларация срещу Дисциплинарната комисия, БФС и президента Борислав Михайлов. С нея те отправиха апел към феновете си да напълнят стадиона за предстоящото домакинство срещу Ботев (Пловдив) въпреки наказанието. "Вие ги спрете, господин Михайлов! Или послушайте съвета ни и си вървете завинаги!", написаха "сините" и се опълчиха на Боби.

Двете страни продължиха престрелките помежду си в медийното пространство. Председателят на ДК Юрий Кучев обяви позицията на Левски като много ниско ниво: "В клуба трябва да знаят какви са правилата и какъв е редът, когато се налагат дисциплинарни наказания. Декларацията в този й вид всъщност показва грубо незнание как работи ДК" и добави, че представител на клуба не е пожелал да присъства на заседанието.

Иво Ивков: БФС е като Северна Корея! Не сме казали, че няма да спазваме решенията, просто поканихме феновете

Иво Ивков: БФС е като Северна Корея! Не сме казали, че няма да спазваме решенията, просто поканихме феновете

"Изпълва ме съжаление какви хора работят във футболния съюз", каза изпълнителният директор на "сините"

Изпълнителният директор на Левски Ивайло Ивков сравни БФС със Северна Корея: "Не знаем въз основа на какви факти са наложени наказанията. Този човечец Юрий Кучев успях да го гледам и онзи ден. Изпълва ме с голяма доза съжаление какви хора работят в БФС. Този човек е там, откакто се помня. Не е вярно, че Левски е призован на заседанията. Никой не познава работата ви, г-н Кучев. Повечето ви наказания са необжалваеми, което е възможно само в Северна Корея". Той бе подкрепен от мажоритарния собственик Наско Сираков и треньора на тима Станимир Стоилов.