Словесната война, която се води между изпълнителния директор на Левски Павел Колев и известния футболен мениджър Николай Жейнов продължи днес с публикации и на двете страни в социалните мрежи.

В петък Жейнов даде пространно интервю, в което атакува Левски на база решението за намаляване на заплатите в клуба, което предложение дойде от ръководството на "сините".

Николай Жейнов захапа Павел Колев: Аз от 20 години съм на свободния пазар, а ти - на заплата

Николай Жейнов захапа Павел Колев: Аз от 20 години съм на свободния пазар, а ти - на заплата

"Цитираш само това, което искаш и подбираш примери, които са ти удобни"

Днес Павел Колев публикува в профила си във фейсбук дълго изложение, което обаче не бе адресирано до конкретен човек.

По-късно Николай Жейнов също използва социалните мрежи, за да отговори на поста на Павел Колев, като в случая го призова да се обръща към хората с имената им. Той също не написа името му в публикацията, но отбеляза профила на Колев във Фейсбук.

Публикуваме становището на Николай Жейнов без никаква редакторска намеса:

"Ако имаш предвид мен в началото, може да се обърнеш директно с името ми, както аз го направих преди няколко дни, когато казах, че не цитираш правилно информация. Няма нищо страшно да говорим с имена - въпрос на доблест. Когато човек заема такъв пост в един от грандовете на България, трябва да бъде максимално акуратен в изтъкването на факти.

По същество сега. Разбира се сега започва пълна работа за излизане от положението в Европа с цел да се предотвратят фалити именно във времената на кризисно положение и всеки ще се позовава на врати в законодателството. Само, че образователната ти поредица отново е твърде едностранна и неточна. Цитираш само това, което искаш и подбираш примери, които да са ти удобни. В почти всички случаи заплатите са дължими в бъдещ период, а не се опростяват, както и самият ти каза за Ювентус. Така че самият ти си противоречиш в това твърдение. Разсрочване и опрощаване е различно нещо, това трябва да е ясно. Към момента има индикации за разсрочване, а дали ще мине в опрощаване е твърде рано да се коментира. Помощта към клуба идва от високия данък, който трябва да плати освен заплатата, а знаем, че в Италия и в по-голямата част от Европа той е в пъти по-голям от България. Футболистите се съгласяват плащането да бъде отложено за следващ период, за да се облекчи финансовата тежест за момент, когато ще има нормални приходи в клуба. Относно цитирания от теб случай във Франция с chômage partiel също. Има предложение клубовете да плащат една част от заплатата, а останалата да е дължима след края на кризата.

Цитираният от теб случай със Сион миналата седмица също не беше коректен. В Швейцария ще плащат пълните заплати в пордължение на два месеца - март и април, като ще се компенсират от държавата и асоциацията в голяма част. В Сион играчите, които не бяха съгласни с мерките на президента бяха уволнени дисциплинарно и вече се подготвят дела срещу клуба от тяхна страна.

Едностранното взимане на решение в тази ситуация може да се окаже в следващ етап проблем за клуба. Който реши да намалява заплати без съгласието на играчите, може да доведе до тежки съдебни битки, от които се опитвате да се измъкнете вече толкова години.

Много отбори пък изобщо не са чак толкова притеснени от такава гледна точка, защото са направили застраховки за форсмажорни обстоятелства като настоящото. В разговорите с ФИФА и ЕСА информира ли ги, че си пропуснал да застраховаш Левски срещу такива извънредни обстоятелства.

А що се отнася до претенциите за изкарването на хляба от футбола. Аз от 20 години съм на свободния пазар, а ти си на заплата".