Вратарят на Левски - Николай Михайлов заяви пред "Спортал", че се намира в най-добрата си физическа форма от години и е силно амбициран през пролетта отново да бъде страж №1 на "сините".

"Чувствам се добре. Вече сме към края на подготовката, в първите дни натиснахме физически. За съжаление имахме две-три контузии. но се надявам футболистите да се оправят по-бързо. Имаме още време до първия мач за шампионат. Да се надяваме, че ще успеем да зарадваме привържениците ни. Относно титулярното място, мисля, че се конкурираме ползотворно с Пламен. И двамата направихме добра подготовка. Вече старши треньорът ще преценява кой да играе. Сезонът не завърши добре за мен, получих една контузия в коляното.

Работих доста и през почивката, за да мога да започна наравно с останалите. В такава форма не съм бил в последните пет-шест години. Каквото зависи от мен, съм го направил. Надявам се всички да помагаме за добрите игри на Левски до края на сезона. Започнахме добре, но след това загубихме доста точки. Трябва да направим всичко възможно, за да вземем квота за Европа. Длъжници сме на нашите фенове, трябва да направим серия победи, за да се реваншираме. Трябва да излезем заедно от това положение. Ние сами се докарахме дотук и сами трябва да излезем.

Келиан ван дер Каап поднови тренировки с отбора на Левски

Келиан ван дер Каап поднови тренировки с отбора на Левски

Кристиан Димитров започна упражнения с топка

Аз никога не съм се задоволявал просто да живуркам. Да, имаше моменти в последните години, когато не бях ментално настроен по най-добрия начин и съм си взел поуки от това нещо. Моите амбиции винаги са големи. Аз съм на 34 години, не съм на 40, така че имам още няколко години на добро европейско ниво. Мисля, че вдигнах физически нивото си през този месец, за да бъда готов и за Левски, и за националния отбор. Ники Михайлов не се е отказал от големия футбол - точно обратното, амбициран съм да помагам и да продължавам напред.

Истината е, че с годините си правиш равносметка. Аз съм най-големият критик към себе си. Изгубих доста време в превода, както се казва. Не ми остават много години, за да правя повече компромиси с формата. Във футбола не винаги върви по мед и масло. Всяко нещо си има своите причини, но вече е минало. В България доста хора гледат да си долу, негативизмът е огромен, но това, което не ни убива ни прави по-силни. Съжалявам най-вече, че не съм бил професионалист в дадени периоди и поради тази причина загубих някакво време. Имаше възможност и за трансфер в определени моменти, но условията и държавите не бяха това, което аз исках, така че никога не се знае.

Аз имах и надявам се да имам още добри периоди. До едни 15 минути в края на лятото преди това имах едни прекрасни девет месеца при Станимир Стоилов. Счупих рекорда на семейството ми по сухи мрежи, спасих няколко дузпи, бях играч на мача няколко пъти. Имахме уникален рейд. Имахме три уникални мача в Европа и се стигна до тези злополучни 15 минути срещу Хамрун. Болката и разочарованието бяха големи, но кой не греши. Трябва да продължиш да се бориш. Имаше след това катаклизми - изгубих титулярното си място, но сега продължавам да се боря. Много по-големи вратари са правили по-големи грешки в много по-важни мачове. Учиш от грешката и продължаваш напред.

Не се виждам да съм като Георги Петков да играя до 45 години. Аз много го уважавам, играли сме заедно, легенда на българския футбол. Един от най-запомнящите се вратари за последните 100 години. За съжаление не успя да направи кариера в чужбина освен един престой в Кипър. В Европа обаче залагат на все по-млади футболисти, има естествено и много опитни на високо ниво, като Джиджи Буфон например. Пожелавам си само да бъда здрав, докато виждам, че мога да помогна, ще го правя. Ние се бъзикаме с младите вратари в отбора, че сме играли примерно 20 игри най-различни и аз в 19 побеждавам.

Така че имам какво да дам още един вид. Аз винаги им помагам с каквото мога. Амбицията ми е наистина сериозна, защото не искам, когато ми завърши кариерата да съжалявам, когато се върна назад. Имаше достатъчно неточни решения досега, но аз гледам напред и съм доволен от това, което постигнах в Европа. Кой от нашите футболисти е играл в Шампионска лига, Лига Европа, ставал е шампион на други държави, имал е индивидуални отличия? Много неща се забравят, но аз мога да бъда горд само от това, което съм постигнал в чужбина", каза Михайлов.

Собственикът на Джохор: Левски не успя да приеме, че малък отбор от Азия води срещу клуб от Европа

Собственикът на Джохор: Левски не успя да приеме, че малък отбор от Азия води срещу клуб от Европа

Номер 30 се изплю в лицето на Леандро и го ритна, но нямаше картон, коментира Тунку Исмаил Идрис Абдул Маджид Абу Бакар Искандар ибни Султан Ибрахим