Трудните финансови времена в Левски изискват спешни мерки и кардинални промени. Най-големите от тях касаят първия тим, където вече няма да се разчита на скъпоплатени чужденци. Тяхното място, по предварителен план, трябва да бъде заето от българи, най-вече левскари, които срещу скромна сума ще са готови да бранят докрай реномето на столичния гранд.

Спортинг проучва покупката на звездата на Левски Станислав Иванов

Спортинг проучва покупката на звездата на Левски Станислав Иванов

Сделката се очаква да бъде на "ниска цена"

Ако следите изкъсо случващото се в селекцията на Георги Тодоров, вече сте наясно, че вековниците имат своя нов капитан - Николай Михайлов. С оглед предстоящата продажба на Иван Горанов, именно вратарят остана единствената подходяща кандидатура за лентата.

Снимка 490600

Източник: levski.bg

Мнозина са меко казано учудени, но сякаш Михайлов получава последния си шанс за реален рестарт на своята футболна кариера. Това, че бе тръгнал към дъното го доказваха и около стоте плюс килограма, които бе натрупал от застояване по резервните скамейки и рехабилитационните кушетки. Свалянето на 22-а от тях обаче е ясен показател, че юношата на "Герена" най-сетне е намерил необходимата муза, която евентуално да го върне в топ форма.

Михайлов е длъжник както на себе си, така и на феновете. Въпреки това, присъствието му в този Левски е повече от необходимо. Именно той е живият пример, че някога този клуб е бил стабилен, постигал е бележити успехи в евротурнирите и е диктувал футболните събития у нас.

Легенда на Левски посъветва Наско Сираков да вземе кредит

Легенда на Левски посъветва Наско Сираков да вземе кредит

В противен случай отборът ще се разпадне

В момента дори не става и въпрос за заплата. Всичко опира до характер и воля за изкупление на грешките от миналото.

Дори и големите критици на Михайлов трябва да признаят, че верността му към Левски е жест, достоен за уважение. Оттук насетне за него следва дългия процес по възвръщане на оптимална кондиция. Ако всичко мине по план, със сигурност няма да си спомняме за Георги Георгиев. Вратар, който въпреки статута си на национал, се изплаши от конкуренцията и реши да опита късмета си извън "Герена".

За поредно завръщане в "синия" клуб се готви Валери Божинов. По-скоро е въпрос на време, Божигол отново да влезе през парадния вход на "Георги Аспарухов". Дано обаче се задържи по-дълго от половин година! 

Снимка 407144

Източник: LAP.bg

Подобно на добрия му приятел Михайлов, Левски подава ръка в труден момент и на Валери. Въпреки всички предубеждения спрямо спортната му форма.

Просто е длъжен да се "отплати" подобаващо - със себераздаване на и извън терена за "сините".

Завръщане на Божинов трябва да се възприема позитивно. Най-вече заради факта, че нападателят няма претенции за абсолютно нищо - единствено иска да помогне. А такива жестове са най-важни. Със сигурност младоците в тима ще има какво да научат от него. И не, не говорим за това как да свалят някое "малко коте" в Instagram, а по-скоро как да оставят своя отпечатък в големия футбол. Така, както на младини Валери го направи с екипите на Лече, Ювентус, Фиорентина, Манчестър Сити, на по-късен етап и Партизан...

Искат звездата на Левски Робърта, но за малко пари

Искат звездата на Левски Робърта, но за малко пари

Вижте какви са офертите

Спокойствие за него е, че поне с присъствието на Гошо Тодоров, осанката му ще бъде сред най-уважаваните на "Герена". Място сред стартовите 11 не изглежда резервирано, но Божинов ще изпитва това, което сякаш е най-важно за неговата душевна хармония - да се чувства значима фигура в своя клуб. Затова опитният стрелец бързо ще трябва да "обуе" головите си обувки и да асоциира футболното си бъдеще с това на Левски.

С наличието и на друг опитен играч в лицето на Орлин Старокин, гаранциите поне за един здрав и забавен колектив са налице. От него обаче ще се изисква и постигането на резултати, колкото и да се говори за "нулев" сезон на "Герена".

Интересна седмица очаква футболния Левски

Интересна седмица очаква футболния Левски

Живко Атанасов може още днес да тренира със "сините", преговорите с Борислав Цонев са напреднали

И ако преди години триото Михайлов, Божинов и Старокин, беше готово да предвожда луди купони в "Студентски град", сега трябва да бъде своеобразният лидер, който да преведе вековниците през "пустинята".

Този тъй дълъг и мъчителен преход преди отново да полетят из мечтаните от тях футболни висини.

Само по този начин ще бъде сложен и достойният край на нестихващата любовна авантюра между Михайлов, Божинов и общата им любов - Левски.