Днес легендата на Левски - Николай Илиев празнува своя 55-ти рожден ден. Поради този повод той даде пространно интервю за колегите от "Тема Спорт". Ето по-интересните фрагменти от неговото изказване, свързани със сегашното състояние на любимия му клуб:

"За съжаление сега отборът не носи радост не само на мен, а и на публиката си. Да си спомним само какви събития се разиграха в последните 2 години. Не може Левски да се дава на човек... По неговите думи разбрах, че Левски "му е набутан" на Спас Русев. Недопустимо е да направиш такова изказване. За Левски и ЦСКА не може така да се говори. Не знам как хора, които натрупват милиони дългове - Венци Стефанов казва, че са над 39 милиона, а и на ЦСКА бяха доста, не си получат заслуженото? Не може само заради лични интереси да се съгласиш, да ти "набутат" едва ли не Левски. Това, естествено, означава, че не управляваш със сърце, душа и любов. А това е Отбора на народа. За него трябва да се дава всичко. Мисля, че всеки трябва да си понесе последствията за случилото се в Левски в последните 2 години и за натрупаните милиони".

 

Кабрал иска двойно увеличение на заплата или си тръгва от Левски

Кабрал иска двойно увеличение на заплата или си тръгва от Левски

Желанието му едва ли ще бъде удовлетворено

"Много хора не обичат да им се казва истината, когато не им изнася. А от моята уста боли доста. Но всичко, което съм правил и ще продължавам да правя, е за интереса и доброто бъдеще на Левски и националния отбор. Затова няма да спестявам критики. Ако допусна грешка, ще си я призная. Аз не се церемоня - премиер, президент... В тази страна съм бил и с много политици на една маса и винаги съм им казвал нещата - "право куме в очи". Боляло ги е. Не може да се критикува, като футболът е зле, а когато сме печелили нещо, всички да идват още на летището и да се снимат".

Всеки, който обича клуба, се надява всяка промяна да е за добро. Васил Божков е човек с доста добри финанси и в никакъв случай не смятам, че нещата ще продължат както в последните 2 години. Виждате, че веднага са се платили 3 милиона лева, за да се спаси евролицензът на Левски. Това означава, че той ще започне стабилизирането на клуба. Това е най-важното нещо на този етап, независимо от резултатите на отбора. Левски трябва да е финансово стабилен. А как се покриват тези дълговете? Не мога да ви кажа, но разчитаме на такива хора. Дано и на Васил Божков не са му набутали Левски, както се изрази Спас Русев. Искам да е така, надявам се да е и клубът да се оправи. Когато бях в Левски със собствениците Иво Тонев, Ники Иванов и Сашо Ангелов, първата и основна задача беше клубът да е финансово стабилен. Веднага започнахме да изплащаме задълженията към НАП, с риск да даваме по-малки заплати за играчи. Преди 2,5 години оставихме Левски с 12 милиона лева дълг за трибуната, които трябваше да се изплащат за години напред, а към НАП бяха останали 4 милиона. Как от 16 станаха 39 милиона задълженията? Това е престъпление. Някой не само се е упражнявал върху Левски, но се е опитвал да го фалира".

Групата на Левски за сблъсъка с Ботев (Пловдив)

Групата на Левски за сблъсъка с Ботев (Пловдив)

21 футболисти попаднаха в разширения състав на "сините"