Ден след празника на влюбените, или на тези опиянени от магията на виното (тук всеки преценява сам за себе си), предстои голямото дерби между Левски и ЦСКА. Емблематично съперничество, което действа на заинтересования футболен запалянко като гореща целувка от любимата жена или чаша хубаво мерло.

Започнахме прекалено мечтателски, нали!?

Отдавна съперничеството между "сини" и "червени" не заслужава подобна огърлица от красиви епитети и сравнения. И въпреки това, този мач продължава да ни вълнува силно!

НКП на Левски и клубът организират поход

НКП на Левски и клубът организират поход

Вижте подробности

Този път всички погледи са отправени към тима на Левски.

За жалост на феновете от "Герена", фокусът на събитията пада върху борбата за тяхното съществуване. И нищо повече. Футболната битка отива в миманса. Настъпи моментът за далеч по-фундаменталното - оцеляването изобщо на столичния гранд.

Снимка 353453

Източник: levski.bg

Настъпи време за истински левскари!

И докато с невижданата си до този момент обединеност, привържениците нагледно демонстрират какво означава любовта към отбора на сърцето им, финансовата криза постепенно хваща за гушата, всички работещи и играещи за вековниците.

А когато джобовете се изпразнят, първите напускащи потъващия кораб винаги са чужденците. Ясно обозрима в бъдещето е картината, когато всички негативи и трудности ще паднат върху плещите на българските играчи. Тези, които ще имат важната роля да съхранят левскарщината в задаващата се тежка буря.

Преди Левски - ЦСКА: Предимството на "сините" е осезателно

Преди Левски - ЦСКА: Предимството на "сините" е осезателно

На "Герена" имат по-добри изпълнители във всички линии

Както вече казаха някои и от легендите на клуба, в тези смутни времена, много ще се разчита на капитана Живко Миланов. Бранителят вече нееднократно е доказал, че играе заради "Л"-то на гърдите, а на парите. Жиката е безкомпромисен боец, който не се огъва пред трудностите и със сигурност може да бъде опора за някои от по-неуверените си колеги.

Редом до него в борбата трябва да застане и Иван Горанов. Защитникът трябваше да премине през различни професионални предизвикателства, за да се завърне триумфално през 2017 година и дори да сложи капитанската лента на ръката си. А това е чест, която може да понесе само на избрани. Към днешна дата Иван е доказал, че може да действа добре под напрежение и привидно демонстрира спокойствие въпреки тежката обстановка.

Снимка 451441

Източник: LAP.bg

Макар и все още да няма един официален мач, Симеон Славчев бързо спечели фенското одобрение. И бъдете убедени, че думите му ще бъдат подплатени и с действия на терена. Симо вече се превърна в част от рекламната кампания за закупуване абонаментни карти, а дори, ако се вярва на информациите, ще излезе и с тежка контузия срещу ЦСКА.

Левски стартира дарителска кампания

Левски стартира дарителска кампания

Целта е да се събере вноската на клуба към НАП

Въпреки, че е приеман с лека насмешка от мнозина. Футболист като Мартин Райнов също ще бъде от ключово значение да събере отломките след прогнозирания финансов апокалипсис на "Георги Аспарухов". Както вече е модерно да се наричат левскарите помежду си, Мартин е "куче", като вече неведнъж е попадал в отбори, които са на ръба или тотално обзети от безпаричието. За жалост този негов опит явно ще трябва да бъде демонстриран и през тази пролет. Чисто игрово, Райнов дава заявка за нещо позитивно, тъй като по време на подготовката се представи на доста високо ниво като централен защитник.

Няма как да пропуснем и Станислав Иванов. Стаси знае добре какво значи "синята" любов, след като бе част от онзи незабравим мач за 100-годишнината на клуба, когато още юноша бледен съумя да вкара гол на Лацио. Ако не бъде продаден в оставащите дни от трансферния прозорец, Иванов и другите по-млади играчи ще трябва да служат вярно на тима, изградил ги като футболисти. Същото важи и за Илия Юруков, който в крайна сметка отказа преминаване във Витоша (Бистрица) и реши да бъде на разположение, ако както се казва "ножа опре до кокала". Да не забравяме за Иво Найденов, Здравко Димитров, Петър Иванов...

Снимка 460777

Източник: levski.bg

Не ми е любимец, но едно голямо "Евала!" и за Петър Хубчев. Човекът, благодарение на който, левскарите имаха една пълноценна зимна подготовка и се абстрахираха тотално от новините идващи от България. Откакто пък са у нас, специалистът държи на изключителния колектив и със сигурност знае как да мотивира своите момчета за предстоящите много тежки мачове за купата и първенството. Съдбата сякаш направи услуга на столичния гранд, събирайки го точно с този треньор, в точно тези трудни времена.

Кирил Ивков: Поклон пред нашите фенове, Левски ще е жив още много време

Кирил Ивков: Поклон пред нашите фенове, Левски ще е жив още много време

"Ако трябва да го кажа с две думи, не са добре нещата"

Оттук насетне, каквото и да се случи, "сините" фенове могат да бъдат спокойни. Поне на терена, те ще бъдат представяни от истински бойци, които при каквито и да е обстоятелства, ще бранят докрай честта на столичани. Мъжкари, готови да разочароват множеството зложелатели предричащи тотален разпад на вековния клуб.

Левски винаги бил силен, когато е обединен. А това ще си проличи още в дербито срещу ЦСКА.

Снимка 454273

Източник: LAP.bg