Новият собственик на Левски Наско Сираков даде първата си пресконференция, откакто взе основния пакет акции на клуба. Легендата говори пред медиите във VIP залата на "Герена", която се намира в Сектор "А" на стадион "Георги Аспарухов". Много неща при "сините" ще се променят, обеща Сираков.

Ето какво каза той:

"Давал съм хиляди интервюта, но днес съм изключително развълнуван. Изказвам огромна благодарност на феновете. Това е най-тежкият момент в историята на клуба. 23 948 000 лева дългове. Тази цифра звучи стряскащо. Благодаря на Спас Русев за жеста, който направи. Така задълженията на Левски падат с около 3 милиона лева. "Главбулгарстрой" - прекратява се делото срещу Левски. Подписахме споразумение след 5 години да си потърсят парите. Без лихви. Там са около 7 милиона. Толкава са и към "Националната лотария" и "Нове". Но не е чак толкова страшна ситуацията. Проблем са парите, които дължим от началото на годината до сега на футболисти, треньори и администрация. Ще говоря с всеки от тях. На "Герена" приключи финансовият дъжд и финансов оазис. Всеки да прояви уважение към институцията Левски. Сега трябва да стиснем зъби и да стегнем колани. Ще огледаме внимателно всеки един пост и длъжност. Има какво и как да се направи в тази насока.

Да се купуват чужденци, които да са извън групата или резерви, това е прекалено голям риск. При нас дори може да е смъртоносен. Една от насоките и ДЮШ. Ще обърнем сериозно внимание на юношите ни и това няма да са само приказки, както беше през годините. ДЮШ е мястото, където да се обърне най-голямо внимание.

Снимка 482923

Източник: LAP.bg

Материалната база, виждате в какво състояние е стадионът. Единственото по-лошо място за футбол в София е стадион "Българска армия". Не е нормално двата водещи отбора да играят при такива условия. Ще търсим съдействие и разбиране от премиера на България. Той нееднократно е показвал съпричастност към спорта. Мисля, че ще прояви разбиране. Левски заслужава да има значително по-добър стадион.

Говорил съм с почти всички фенски организации. Аз не се връщам, за да обещавам титли и купи. С толкова задължения и с тази материална база, не е нормално да имаме такива аспирации. Там, където е текло, пак ще тече. Левски ще си стъпи на краката и пак ще печели титли и купи. Но първото е, че трябва да сме коректни към тези, на които дължим пари. Няма да харчим повече от това, което изкарваме и ще погасяваме задължения. Левски трябва да е символ на коректността. На всякакво ниво е загубен респекта към тази институция. Вижда се във всеки един мач на отбора и това не може да продължава.

51% от акциите ще бъдат в мен. 35% ще прехвърля на Тити Папазов. Той ще бъде втори акционер след мен. Защо? Каквото и да кажа за него през тези години, ще бъде малко. На него имам повече доверие, отколкото на себе си. Говоря в името на Левски.

Преди седмица се разбрах със Станимир Стоилов да прекратим срамното дело, което клубът води срещу него. Не може така да се отнасяме към най-заслужилите ни хора. Аз съм свидетел, че тези пари му се дължат. Той никога не си ги е искал.

В управлението на Левски ще има експерти и професионалисти. Аз ще помагам на Левски без нито една стотинка. Не искам пари от клуба. Имам предложение от фенските организации. Те ще имат представител в Надзорния съвет.

В момента първият ни отбор е абсолютен дисбаланс. Ние имаме четирима вратари и подписан договор с пети. Имаме трима централни нападатели и само петима в защита. Футболистите получават уникални за нашите стандарти заплати. Говоря за чужденци, които са на пейката. Това няма да продължава.

Снимка 482924

Източник: LAP.bg

Със сигурност и аз ще направя грешки, но те няма да бъдат 10 към 1. Имам представа за екипа, който искам да създам. В момента в касата на Левски има около 100 000 лева. Чест прави на феновете, че събират пари всеки месец. Благодарност и към НАП за споразумението. Спонсори и рекламодатели - търсим всеки Божи ден. Компаниите са в позиция на ослушване. Заговори се за нов закон за хазарта. Такъв ще се отрази негативно на спорта. Ще ви казваме за всеки един договор, който подписваме за спонсорство.

Апел към всички вас - с евтини сензации, целящи да злепоставите името ми и това не Левски... Приятел съм с Гриша Ганчев от много години. През 2013 година ми помогна със заем в тежък за мен момент. Той е с лихви. Миналата година съм изчистил абсолютно всичко. Благодаря ти, Гриша! Аз ще бъда твоя приятел. Винаги! Но аз съм Наско Сираков и мога да пия кафе с когото искам. В името на Левски и с папата и Ел Чапо ще пия кафе. Никога не съм се виждал с Пеевски. В името на Левски с абсолютно всеки ще седна и ще пия кафе. Чакам рекламни договори. Започваме да строим къщичката си от основите.

Няма да молим премиера да ни плаща дълговете, ние ще се оправяме. Ние сме си ги направили".

Станимир Стоилов е изразил готовност да опрости 70 хиляди лева на Левски

Станимир Стоилов е изразил готовност да опрости 70 хиляди лева на Левски

Ако спечели делото, той ще дари сумата на "сините"