Мажоритарният собственик на Левски - Наско Сираков, е убеден, че клубът ще бъде спасен. 

Вълка е категоричен, че лиценз на друг отбор няма да се взима.

"През последните три месеца пропуших още повече, няма никакъв майтап. Тегаво ли е? Доста. Знаех, че е много лошо и че е тежко. Нищо не ме изненадва, очаквал съм абсолютно всичко. Истината е, че Левски можеше да фалира и преди един месец. Със сигурност ще се борим с всички сили - всички, които сме в клуба. Левски оцелява до този момент, единствено благодарение на привържениците си. Това е истината", започна Сираков.

"Убеден съм, че ще го спазим. Тирето никога не е стояло... Не знам защо се притесняват хората. Няма как да стане! В Левски няма как да стане това нещо. При вариант с несъстоятелност Левски си продължава в аматьорския футбол със същата регистрация и същите задължения. В момета, в който се върне, дълговете ще си стоят. Ако изпаднем в такава ситуация, няма да искаме да играем същата година в "Б" или "А" група с лиценза на друг. Ще се напънем максимално, за да спасим клуба", заяви Наско Сираков пред "Дарик".

Сираков: Няма да изпаднем, Левски ще е в шестицата

Сираков: Няма да изпаднем, Левски ще е в шестицата

"Валери Божинов трябва да свали килограми"

"Сигурен съм, че ще се дойдат и други спонсори в Левски. Всяка една голяма или малка фирма се е свила в черупката си, но съм сигурен, че ще има нови спонсори. Направили сме уникален пакет от предложения".

"Над 90% от рекламните позиции на "Герена" са празни. Левски последните няколко месеца живее и диша благодарение на своите привърженици. Не мога да кажа дали някой спира спонсорите за Левски. Имаше няколко фирми, които сами ни потърсиха за реклама, но в последния момент се отдръпнаха. Не мога да обвинявам никого за това. За всичко е виновна ситуацията в глобален мащаб. Политическата нестабилност допълнително плаши бизнеса", категоричен е Сираков.

"Нещото, което ме взриви преди 3 месеца, бе разнасянето на акциите. Другото, което изключително ми подейства, бе това, което направиха феновете. Това обединение между тях не може да е само на приказки. Затова не приемам декларации, определения като "гробокопачи", "източвачи". Не ми е останало време да се заровя във финансовите баланси, но те са си вършили работата по договорите с клуба. По времето на Тодор Батков дадохме на феновете охраната на сектор "Б" и две години (между 2006 и 2008 г.) Левски не е платил една стотинка глоба".

"Никой никога не ми е поставял условие да дадем магазина. Клубът може сам да си менажира магазина. За мен е важен всеки един привърженик на Левски. Огромна част от тези хора са неорганизираните. Всеки, който обича Левски, е много важен в този тежък за клуба момент. Призовавам феновете да загърбят своите противоречия. В този момент съществуването на любимия им клуб е поставен на карта. Клубът няма нужда от това противопоставяне", заяви Сираков.

"Не съм спирал ничие кранче. Клубът бе в договорни отношение с охранителна фирма на феновете, но те сами се оттеглиха. Не съм си представял, че трябва да търся друга фирма, която да охранява мачовете на Левски. Имам диалог с абсолютно всички фенове и не съм отказал на нито един привърженик, който иска среща с мен. Виждал съм се неколкократно с тях и ще продължа да го правя", добави по темата той.

Левски привлече Борислав Цонев

Левски привлече Борислав Цонев

Договорът му е за една година

Сираков разкри подробности около членските карти, които ще бъдат пуснати съвсем скоро. 

"Има какво още да се желае при орязването на бюджета. Ще направим всичко възможно да спасим клуба. Разчитаме много и на кампанията с членски карти. При всички положения скандалите с организираните фенове влияят лошо на цялата тази кампания. Другата седмица клубът ще организира специална пресконференция за членските карти. Има няколко вида карти, които са достъпни за всеки един привърженик на Левски. Различните ценови карти ще носят и различни пакети. Искам да има членски карти по 10 лева за пенсионери над 65 години и ученици до 12 години. Тези карти ще са като кредитни. Те ще донесат и изненада на притежателите им. Най-скъпата, диамантената, ще е 10 хиляди лева. Мислим да бъдат само 20 бройки. Тя ще дава право на посещение в клубната ложа през цялата година, посещение на подготовката, 50% намаление в магазина и други облаги".

"Всеки ден получавам съобщения и обаждания с въпроси за членските карти. Хората трябва да знаят, че това ще бъде от огромна помощ за клуба. Освен това е начин да се преброим. Явно дойде това време. Всеки спонсор е добре дошъл, на този етап. Надявам се, че ще се появи голям спонсор. Разговаряме и с международни, и с наши компании. Има разговори и със сериозни фондове. За да се стигне до резултат, се изисква време. Трябват между 3 и 6 месеца".

"Жизненоважно е да оцелеем до Нова година. При всички положения след това ще има добри новини за клуба. Трябва да сме оптимисти", каза собственикът на "сините".

"Договорът за телевизионните права е подписан преди 5 години. При тези условия Левски няма да го подпише догодина. БФС може да го парафира, но да си го занесе у дома и да си го сложи над вратата. Потенциалът на Левски е много по-голямо от това, което получава по договора за правата. Обсъждаме всякакви варианти. Виждахме се с Кирил Домусчиев. Той е прав за себе си, че не определя параметрите и парите по този договор. Проблемът е, че ТВ правата ги държи футболния съюз. Откъде накъде те ще държат правата на клубовете и ще подписва договор, без да разговаря с тези, които правят продукта? Ще търсим законодателни промени, и ако може ние да си търгуваме телевизионните права".

Холмар Ейолфсон приключи с Левски

Холмар Ейолфсон приключи с Левски

Това призна Наско Сираков

"Със сигурност ще ни трябва още време. Тази година трябва да я забравим. Мисля, че от следващото лято хоризонтът пред Левски ще е коренно различен. Ние затова се борим. В никакъв случай не трябва да сме песимисти и да задраскаме следващите 3 години. Ситуацията зависи от абсолютно всеки, който обича Левски. Ние сме първият клуб, който тръгва по този начин към спасението. Подобно нещо чака повечето клубове у нас".

"Тити поне до Нова година няма да го видите на мачове на Левски. Ще седи на паркинга. Понеделник-вторник може и да има нови футболисти в Левски. Клубът ще оцелее, ако трябва със зъби и нокти. Левски реално почва от нулата. Но гарантирам, че няма да бъде само победата с Монтана", завърши Наско Сираков.