Даниел Боримиров е бил обсъждан за изпълнителен директор по предложение на някои от организираните структури. На този етап обаче собственикът Наско Сираков, както и представителите на спонсорите обаче не са склонни да одобрят тази кандидатура, пише "Тема Спорт".

Бившият спортен директор е пред завръщане на "Герена" и от около месец текат сондажи под каква форма ще е присъствието му в клуба. На този етап е почти сигурно, че Даниел Боримиров ще влезе в Управителния съвет на клуба, вероятно на мястото на общественика Ивайло Нойзи Цветков.

Даниел Боримиров изгледа днешната тренировка на Левски

Даниел Боримиров изгледа днешната тренировка на Левски

Заменя Нойзи в УС на клуба?

Към този момент фаворит за поста изпълнителен директор е Иво Ивков. Той е избор на Наско Сираков, но първоначално тази идея не бе приета от силните хора на "Герена", каквито са вече партньорите от спонсора "Палмсбет".

Хората на букмейкърската компания обаче не са сложили на масата адекватна според тях алтернатива на сина на легендата Кирил Ивков. В същото време запалянковците са натиснали за Даниел Боримиров, но и това предложение засега не намира реализация.

Бившият национал вече се навърта около клуба, той бе на мача на Левски за купата в Дупница редом до ръководните фактори в клуба. Боримиров може да стане координатор между отбора и школата.

И скоро се очаква да бъде обявен като един от новите хора в УС, където вече не е напусналият изпълнителен директор Павел Колев. Временно изпълняващият тази длъжност Константин Баждеков също ще остане в Управителния съвет.

В Надзорния съвет, който също се забави необичайно дълго, ще влезе Венцислав Димитров, който е представител на генералния спонсор. Там ще останат мажоритарният акционер Наско Сираков, както и Константин Папазов, който така и не придоби втория пакет акции на клуба, и представителят на феновете Петър Ганев.