Един подпис бави сделката за Левски. Всичко около взимането на клуба от "Спорт Републик" вече е уточнено и двете страни са си стиснали ръцете. Остава един детайл.

Става дума за концесията на стадион "Георги Аспарухов", пише "България днес". Тя трябва да бъде подписана от министъра на спорта Весела Лечева. Това ще се случи до няколко дни, надяват се на "Герена". Така ще бъде изпълнено и последното изискване на бъдещите собственици на Левски.

Левски тренира на пълни обороти в Дубай

Левски тренира на пълни обороти в Дубай

"Сините" започнаха с бегови упражнения, както и тест за издържливост

"Сините" ще получат спортния комплекс за 35-годишна безплатна концесия с предвидена възможност за удължаване. Срещу това поемат ангажимент за построяването на три нови трибуни с козирки и довършване на сектор "А". Има вариант и за бутане на централната трибуна и изграждане на изцяло нов стадион. Освен това клубът трябва да построи нов паркинг и да разшири съществуващия. Всичко това трябва да се случи до 2031 година.

Концесията на "Герена" вече е залегнала в Плана за действие за държавните концесии в периода 2021-2027 година. Остава само подпис от страна на министъра на спорта. Мажоритарният собственик на Левски Наско Сираков вече се е срещал с Лечева и е получил уверение, че това ще се случи в най-кратки срокове.