След броени дни на "Герена" ще изпаднат в конфузна ситуация. Предстои да се оформи цикъл от 3 месеца без заплати на футболистите, а това ще е проблем за клуба, защото правилата са, че още на следващия ден някой или теоритично всички играчи могат да разтрогнат по вина на клуба, информира "Тема спорт". Последният, който се възползва от тази опция в договорите на професионалните футболисти с техните работодатели е Насиру Мохамед. Той си тръгна обратно за Швеция с последващо искане за около 400 хиляди евро, изискуеми от Левски. Клубът го взе от Хекен за 200 хиляди евро, даде му тлъста за качествата му заплата от 22 хиляди евро, после той леко я намали, но в крайна сметка при 3 месеца без пари си събра багажа обратно за Хекен и сега си иска всичко без разсрочвания, а накуп.

Феновете на Левски ще събират пари за зимни лагери на отборите от U17 и U19

Феновете на Левски ще събират пари за зимни лагери на отборите от U17 и U19

Целта е достигане на сумата от 30 000 лева

Въпреки привидното финансово спокойствие, на "Герена" периодично признават, че всъщност ситуацията е крайно критична. Всеки месец стартира със старото задължение към НАП в размер на 143 хиляди лева. Левски и там е няколко месеца назад в изплащанията. Около тази сума се върти ежемесечния финансов ангажимент на "Палмсбет" към клуба от "Герена". Което означава на практика, че генералния спонсор няма отношение към по-голяма сума и пари за заплати, текущи разходи, както и плащания към други кредитори, между които Петър Хубчев, няма. Футболистите не са получили заплатите си за септември и октомври, е предстои да се "затвори" и още един заработен месец ноември.

Хубчев се развикал на фен по телефона и затворил, иска си парите от Левски

Хубчев се развикал на фен по телефона и затворил, иска си парите от Левски

Чака около 800 000 евро

Наскоро старши треньорът Станимир Стоилов призна, че ако се наложи, Левски ще продаде колкото футболисти трябва, за да може клуба да функционира що годе нормално. Сините се надяват, че играчите отново ще проявят разбиране и ще останат лоялни към ръководството и в навечерието на празниците в края на годината.